Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři byli blízko, nakonec slaví Kometa. Rozhodne pátý zápas v Liberci

Dlouho to vypadalo, že si liberečtí Bílí Tygři v předkole play off připíšou rozhodující vítězství, ještě v polovině třetí třetiny vedli o dvě branky. Jenže Kometa díky třem brankám v posledních deseti minutách třetí třetiny udolala Severočechy 3:2. Díky závěrečnému obratu si Brňané, kterým v utkání chyběl nejlepší střelec Peter Mueller, vynutili rozhodující pátý zápas. Utkání se hraje pod Ještědem ve čtvrtek.

Brněnští trenéři museli po vítězné pondělní bitvě pozměnit sestavu, neboť z ní na jeden zápas vypadl nejproduktivnější hráč týmu Peter Mueller, jehož disciplinární komise potrestala za faul na Jana Šíra. Místo něj hrál v prvním útoku Vincour a do čtvrtého se zapojil Šoustal.

I Liberec udělal několik změn, do sestavy se vrátil jak Faško-Rudáš, tak i Vlach, brankáři Kváčovi jistil na lavičce záda opět Pavelka. A byl to právě odpočatý útočník Vlach, který už po 27 vteřinách otevřel skóre, když Čiliak pustil za svá záda jeho umístěnou střelu.

Bílým Tygrům nahrál rychlý gól do taktických karet. Důrazným forčekinkem bourali už v zárodku útočné akce Komety, která se k většímu náporu dostala pouze ve dvou přesilovkách, ale Kváča několik ošemetných situací přehledem vyřešil.

Ve druhé třetině přidali domácí na pohybu a začali se dostávat i do střeleckých příležitostí, ani Jenyš stejně jako Tansey či Kučeřík cestu do sítě pro puk nenašli.

Hra měla tempo a spád zásluhou obou mužstev, dění se rychle přelévalo od jedné branky ke druhé, ale obrany v čele s gólmany byly silnější a důraznější, než útočníci, což platilo především pro Bílé Tygry, kteří se ocitali pod stále větším tlakem.

Kometa ale musela najít recept, jak narušit kompaktnost liberecké defenzívy v čele s vynikajícím Kváčou mezi tyčemi. Do třetí třetiny vstoupilo Brno s velkou snahou o vyrovnání, což ale výborně takticky hrajícímu Liberci zase umožňovalo podnikat brejky. Vlacha ve 47. minutě vychytal Čiliak a držel tak akcie svého týmu stále nad vodou.

Ne na dlouho, Kometa vyrobila několik chyb po sobě v rozehrávce a za nedůslednost pykala druhým gólem z hokejky Šíra 11 minut před koncem.

Brno vzápětí využilo přesilovku gólem Krištofa a vykřesalo jiskřičku naděje, kterou v oheň proměnil hned za 47 vteřin obránce Ďaloga vyrovnávací brankou. V tom momentě byla výhoda na straně Brna, vše umocnil gól Holíka po kombinaci se Zaťovičem a Vincourem. Liberci tak utekl postup mezi prsty, nezmohl se na závěrečný nápor a naopak Brňané rázně odmítli konec sezony.

Kometa - Liberec 3:2 (0:1,0:0,3:1) 

Branky a nahrávky: 53. Krištof (Bartejs), 53. Ďaloga (Bartejs), 57. P. Holík (Zaťovič, Vincour) – 1. J. Vlach (Klapka), 49. J. Šír (A. Najman). Stav série 2:2

HC Kometa Brno: Čiliak (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Tansey, L. Doudera, Jan Sedláček – Vincour, A. Zbořil, Kollár – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Jenyš, Krištof (A), Sedláček – Dočekal, Rákos, T. Šoustal.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Gríger, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, A. Najman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Peter Mueller, Brno, Jan Šír, Ještěd, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři byli blízko, nakonec slaví Kometa. Rozhodne pátý zápas v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.