Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fanoušci nás poženou, řekl o pátém utkání proti Kometě Jaroslav Vlach

Liberečtí hokejisté byli ve čtvrtém utkání série v Brně velmi blízko postupu. Ten jim ale v závěru utekl. A tak se rozhodne v posledním zápase v Liberci. Útočník Jaroslav Vlach slibuje, že hráči Liberce nechají na ledě všechno, věří také v podporu fanoušků.

Právě Vlach třetí utkání kvůli trestu musel vynechat, v tom čtvrtém se ale trefil už v prvním střídání. „Trenér nás určil jako zahajovací formaci, takže jsme začínali. Hra poté vyplynula tak, že jsem se ocitl na hranici kruhů. Adam Klapka odvedl skvělou práci, přihrál mi a já se už jen snažil rychle hodit puk na bránu,“ popsal svou rychlou branku.

Jan Šír před pátým utkáním: „Jedeme domů před naše fanoušky. Loni jsme to samé zvládli na Spartě, kde jsme to ubojovali. To samé musíme nyní udělat doma."

Liberec sice nakonec prohrál, odehrál přitom velmi dobré utkání. Do prvního gólu domácích byl lepší a mířil za postupem. „Paradoxně to podle mě byla naše nejlepší třetina v zápase, jenže Kometu nakopla přesilovka, kterou využili. Psychická výhoda už byla poté na jejich straně. Prvních deset minut jsme měli víc šancí, mohli jsme si udělat větší náskok. Já jel sám na bránu, Michal Birner trefil tyč... Nevyšlo to, prohráli jsme zápas. Je to 2:2 a rozdáme si to v pátém utkání,“ dodal liberecký forvard.

V prohraném utkání se ale nechce rýpat. „Je to play off, tohle se prostě stává. Měli jsme to dotáhnout do vítězného konce, stejně jako to měla udělat Kometa ve druhém zápase u nás. Ani jeden z nás to nezvládl, proto je nyní vyrovnáno. Minulý rok jsme jeli za podobné situace na Spartu, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli uspět i tentokrát,“ myslí si.

Vlach se tak nyní soustředí na rozhodující pátý duel v Liberci. „Prohráli jsme, za dobrý výkon si nic nekoupíme. Je ale pravda, že máme na čem stavět. Navíc budeme hrát doma, naši fanoušci nás poženou.

Liberci by mohla pomoci loňská zkušenost, kdy v sedmém utkání vyřadil Spartu. „Kometa má ale taky hodně zkušený tým, který toho má hodně za sebou. Každopádně do toho v pátém zápase dáme vše a uděláme maximum proto, abychom postoupili,“ uzavřel.

Patrik Augusta (Liberec) „Prohráli jsme čtvrté utkání podobným způsobem, jako prohrála Kometa druhý duel u nás. Jdeme do pátého utkání a nic lepšího v této sérii nemůže být. V závěru zápasu nám na ledě chyběl zraněný obránce Derner, což mohlo mít vliv na inkasované góly. Nemyslím si ale, že by v pátém utkání byla výhoda na straně Brna. Oba týmy jsou zkušené. Začíná se od nuly. Jakmile se hodí buly, tak to z hráčů spadne a rozdají si to o postup."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, HC Kometa Brno, Jaroslav Vlach, Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, Jan Šír, Patrik Augusta, Michal Birner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci nás poženou, řekl o pátém utkání proti Kometě Jaroslav Vlach  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.