Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První čtvrtfinále Tygři nezvládli, na Spartě prohráli 0:7

Vstup do čtvrtfinále se libereckým hokejistům nepovedl. Na ledě Sparty utržili debakl 0:7. Hlavní postavou domácích byl Tomášek, který bral za dvě branky a dvě asistence čtyři body. V úterý se v Praze hraje druhý zápas.

Sparta byla od úvodu aktivnější, ale i Liberec vyrážel do nebezpečných brejků. Kváča se zapotil ve druhé minutě, kdy vychytal Šmerhu, v desáté minutě pak zasáhl proti Horákovi. Když už se zdálo, že první třetina skončí bez branek, udeřili domácí. Poláškova rána se odrazila před bránu a Forman puk pohotově poslal do sítě – 1:0.

Ve druhé třetině se hrálo vyrovnaně, před polovinou zápasu dostal dvě minuty Rosandič a Sparta přesilovku využila. Tomášek pálil z nebezpečné pozice a trefil nad Kváčovo rameno. Na začátku 36. minuty bylo pro hosty ještě hůř, když Kváču podruhé překonal Tomášek – 3:0.

Třetina hrůzy pro hosty pokračovala. Kolmann dostal dvě minuty za podrážení a domácí přesilovku rychle využili, horní růžek od modré vymetl Thorell. A ani to ještě nebylo vše, po několika dalších vyloučeních hrála Sparta přesilovku 5 na 3 a tu využil Sobotka. Hosté tak v poslední minut druhé třetiny dostali dvě branky a do šaten tak šli za hrozivého stavu 0:5.

V úvodu třetí třetiny měli velké šance hosté. Machovský zastavil dvě střely z blízka, třetí dorážku pak zastavil Tomášek, poté dokonce Klapka trefil tyč, po něm se stejná věc podařila Najmanovi.

Ale jak už to tak bývá, skóre se měnilo na druhé straně. Puk se zastavil o tyčku a Stoljarov ho v čase 45:17 poslal do sítě. V dalším průběhu už se spíš dohrávalo, Sparta přesto v samém závěru přidala ještě sedmou branku, když skóre uzavřel druhým gólem Thorell.

Sparta Praha - Bílí Tygři 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. M. Forman (A. Polášek, Jurčina), 31. Tomášek (E. Thorell, Chlapík), 36. Tomášek (Chlapík, David Němeček), 40. E. Thorell (Tomášek, Chlapík), 40. Sobotka (Tomášek, E. Thorell), 46. Stoljarov (Tomášek, Chlapík), 60. E. Thorell (R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gebauer, Hlavatý. Diváci: 8 842

HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček. Trenér: Josef Jandač.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (41. J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Kolmann, Derner, Melancon – Birner (A), Filippi, M. Zachar – Ordoš, Gríger, Klepiš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, J. Šír, A. Najman – Faško-Rudáš. Trenér: Patrik Augusta.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, AC Sparta Praha, Tomáš Dvořák, čtvrtfinále, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, David Němeček, HC Sparta Praha, Patrik Augusta, Josef Jandač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První čtvrtfinále Tygři nezvládli, na Spartě prohráli 0:7  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.