Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nedochází mi, že už je konec. Ladislav Šmíd se loučí s bohatou hokejovou kariérou

Kariéru končí Ladislav Šmíd stylově. Sice bolestnou prohrou, ale extraligovým rekordem. V druhém nejdelším utkání historie totiž strávil na ledě přes čtyřicet minut, což se před ním nikomu nepovedlo. Hokeji nyní dává sbohem, i přes prohru je na tým hrdý a spokojený s tím, že se mohou všichni všem podívat do očí.

„Prvně chci ale pogratulovat Spartě, předvedli v celé sérii výborný výkon. Mají silný tým a přeji jim hodně štěstí do zbytku play off,“ sportovně pogratuloval po vyřazení.

Na tým byl i po prohře hrdý. „Vymáčkli jsme se až na dno. Před zápasem i v jeho průběhu jsme si řekli, že můžeme vypadnout, nebo udělat v play off další bod. Hlavně jsme ale chtěli, abychom se mohli jeden druhému podívat do očí a myslím si, že to se nám povedlo. Všichni jsme nechali na ledě všechno, dělali jsme každou malou věc dobře. Rozhodla jedna střela a bohužel pro nás cesta končí. Jsem na tým ohromně hrdý,“ popsal hráč, který v NHL odehrál skoro 600 utkání.

V pátém semifinále odehrál přes čtyřicet minut, což je extraligový rekord. „To je docela dost. Asi si teď budu moct hodit kopýtka nahoru! (smích) Ani mi to nepřišlo, zápas jsem si hrozně užíval. Fanoušci v O2 areně mě nemají rádi a skandují proti mně, ale i to mi dává energii do dalších střídání,“ uvedl.

Tygři končí. Ve druhém nejdelším utkání české historie prohráli gólem ze třetího prodloužení

Liberečtí hokejisté letošní sezonu končí ve čtvrtfinále. V pátém utkání prohráli na Spartě 4:5. Šlo o druhý nejdelší zápas historie, když ve 104. minutě rozhodl Pavelka. Pro Liberec tak sezona končí, Sparta si zahraje semifinále s Českými...

Už před sezonou řekl, že tato sezona bude jeho poslední. Snil o titulu, ten ale nakonec nezíská. S Libercem má dvě stříbra a bronz. „Asi mi to ale úplně nedochází ještě teď, že už je konec. Další den nemusím jít do kabiny nebo posilovny a podobná rutina končí. Partnerka mi řekla, že mi zařídí zase jiný program, abych nebyl líný. Navenek se možná směji, ale uvnitř jsem smutný,“ popsal své pocity.

Celá sezona podle něj byla nahoru dolů. Sám byl dlouho zraněný. „Poslední zápasy jsme měli zraněné klíčové hráče. V průběhu sezóny jsem byl mimo i já, ale tým se s tím porval. Předkolo jsme vybojovali dobře, bohužel nám utekl start série se Spartou, což nás může mrzet. Myslím si, že ale můžeme sezónu vnímat spíše pozitivně,“ řekl.

Šmíd byl od sparťanských fanoušků kritizovaný, že hraje příliš tvrdě a u rozhodčích mu prochází fauly. „Každý si stěžoval, jakým způsobem hraji, ale to je play-off. Vím, že některé moje zákroky byly buď na hraně, nebo za ní, ale to k vyřazovací části patří. Rozhodně nejdu do utkání s tím, že chci někomu urazit hlavu, ačkoliv někdy vyhrožuji. Chci vyhrát zápas a udělám pro to na ledě cokoliv,“ přidal svůj pohled.

Po vypadnutí se Spartou potvrdil, že s hokejem opravdu končí. „Tohle byla tečka. A musím říct, že i když jsme nevyhráli titul, což byl můj cíl na začátku sezóny, tak to byla koncovka poměrně sladká. Tenhle zápas byl úžasný a budu na něj vzpomínat až do konce života,“ řekl.

Přiznal ale, že o svém rozhodnutí několikrát přemýšlel. „Chci se řídit svým prvním slovem a neměnit ho. Někdy jsem si třeba řekl, že bych ještě nějakou sezónu přidal, ale potom si vzpomenu na svoje děti v Kanadě a na videohovorech vidím, jak jim chybím. Je jim už sedm, vnímají svět trochu jinak a tátu vedle sebe potřebují,“ dodal.

Svou budoucnost zatím příliš řešit nechce, i když nějaké plány už má. „Hlavně chci být s rodinou a vidět se co nejvíce s kamarády, než odletím do Kanady. Zůstanu v Česku zhruba měsíc a poté mám plány v Kanadě. Stavíme tam dům a musím si ho převzít. Rád bych se potom zapojil do skill-coachingu nebo něčeho podobného, abych si trochu zpestřil život. Nechci se ale hnát z práce do práce. Potřebuji si trochu užívat volna,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, šmíd, Ladislav Šmíd, HC Sparta Praha, Kanada, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedochází mi, že už je konec. Ladislav Šmíd se loučí s bohatou hokejovou kariérou  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.