Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Tygr Klapka po pozvánce do národního týmu: Vůbec jsem to nečekal, na začátku byla nervozita

Na letošní sezonu rozhodně nezapomene. Pro Adama Klapku byla v jedenadvaceti letech první, kterou odehrál v extralize a na jejím konci navíc přišla pozvánka do reprezentace. S ní už má za sebou první tréninky týdenního kempu, ve středu ho pak čeká přípravný zápas proti Rakousku.

Z pozvánky do reprezentace byl nadšený. „Bylo to senzační, je to věc, kterou chce obdržet každý hokejista, který je Čech. Byl to super pocit. Vůbec jsem to nečekal. Byl jsem doma s přítelkyní a najednou zazvonil telefon, jestli nechci přijet. Vůbec jsem neváhal,“ popsal své první pocity.

Po konci Liberce v play off tak měl jen dva dny volna. „Měl jsem dva dny volna, pak jsem si dal dva dny ledu a posilovnu, abych byl na kemp připravený,“ dodal. První tréninky podle něj byly spíš o lehčím zapracování do systému reprezentace. „Dělali jsme věci, které by se potom měli objevovat v zápase,“ popsal.

Tygr Klapka si prodlouží sezonu. Poprvé v kariéře se podívá do reprezentace

Sezonu snů prožívá jednadvacetiletý liberecký hokejista Adam Klapka. Nejen že se zabydlel v prvním týmu Bílých Tygrů, ale dával i góly a stal se důležitou postavou týmu. Toho si všimli stavitelé reprezentačního týmu pro mistrovství světa a mladý...

Jeho pocity po seznámení s reprezentačním dresem a novým trenérem Jalonenem jsou jen pozitivná. „Osobně jsem se cítil super. Na začátku byla lehká nervozita, ale pak už to bylo lepší a lepší,“ doplnil.

Český tým čeká ve středu první přípravný duel pod trenérem Jalonenem, ve Znojmě hostí od 17:30 Rakousko. A bude u toho i Adam Klapka. Ten přitom ještě v loňské sezoně hrál první ligu v Benátkách. V té letošní ale v extralize v dresu Tygrů zvládl 44 zápasů a nastřádal 18 kanadských bodů. V play off odehrál 203 centimetrů vysoký hráč deset utkání, vstřelil jeden gól a na tři nahrál.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, Liberec, klapka, reprezentace, Rakousko, nervozita, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygr Klapka po pozvánce do národního týmu: Vůbec jsem to nečekal, na začátku byla nervozita  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.