Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tygři chtějí až čtyři posily. Hledáme správné hráče, říká trenér Augusta

Liberečtí hokejisté prožili sezonu jako na houpačce. Úvod nebyl vůbec dobrý a tým se potácel u dna tabulky. Postupně se ale zvedl a nakonec atakoval nejlepší čtyřku. V předkole play off pak vyřadil Kometu a ve čtvrtfinále skončil po vyřazení od Sparty. Jaká to byla sezona? A jak se připravuje na novou? O tom pro klubový web hovořil trenér Patrik Augusta.

O uplynulé sezoně

Měli jsme poměrně dobrou přípravu a začátek sezóny. Pak jsme měli dlouhou sérii proher a tím jsme se dostali do velké ztráty v tabulce. V půlce se to zlomilo a drželi jsme se výkonnostně mezi top čtyřmi týmy. Ze závěru musíme mít dobrý pocit. Nikdo samozřejmě nechce končit ve čtvrtfinále a každý chce vyhrát. Po tom nepovedeném úvodu jsem ale rád za to, jak se kluci tvrdou prací zvedli.

Jaroslav Vlach zůstává Tygrem. S klubem podepsal smlouvu na další dvě sezony

Odchovanec libereckého hokeje Jaroslav Vlach se během let stal klíčovým mužem sestavy Bílých Tygrů. A bude jím i další dva roky, s klubem totiž prodloužil smlouvu. V Liberci tak začne desátou extraligovou sezonu.

O play off, kde Tygři vyřadili Kometu a vypadli se Spartou

S Kometou jsme v předkole odehráli skvělou sérii. V té další byla Sparta jasný favorit, naše hra se ale zápas od zápasu lepšila. Dobrý výkon někdy ovšem nestačí a musíme respektovat sílu soupeře.

O stavu kádru a hledání posil

My z managementu začínáme doplňovat kádr, obvolávat hráče a domlouvat nové smlouvy. Myslím, že půjde tak o tři až čtyři hráče. V tuhle chvíli hledáme správné posily na posty, které se uvolní. Teď to není na potvrzování jmen. Na stole jich je spousta, ale i oni mají víc možností. Nejsme jediný tým, který nové akvizice hledá. Snažíme se vytipovávat ty správné a myslím, že máme dostatek času, abychom kádr vhodně doplnili. Jak už jsem říkal, naše mužstvo hrálo v závěru dobře a mladí kluci ukázali velmi dobrou formu, což je pro nás příslib do budoucna.

Jsem doma, říká k návratu do Liberce hokejový útočník Michal Bulíř

Na rok si odskočil do Plzně, kde se mu velmi dařilo a byl třetí v bodování celé extraligy. Michal Bulíř ale chtěl být doma a doma je v Liberci, kde má i dům. Třicetiletý hráč je tak první posilou libereckých hokejistů.

O ukončené spolupráci s Benátkami

Jednáme s kluby z Chance ligy, půjdeme asi ale i trochu jiným směrem. Jsem přesvědčený, že někteří naši junioři mají kvalitu a mohou nastoupit do „A“ týmu. Zvolíme nejspíš širší kádr a budeme si tu držet pět formací, čímž zvýšíme konkurenci při nasazování do zápasů.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, posily, augusta, Patrik Augusta, trenér, 1. česká hokejová liga, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři chtějí až čtyři posily. Hledáme správné hráče, říká trenér Augusta  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.