Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Končí Gríger, Kváča zůstává. Kde jsou posily, ptají se fanoušci?

Změny v kádru Bílých Tygrů zatím mezi liberecké fanoušky přináší spíš nervozitu. Kariéru ukončil Ladislav Šmíd, do Varů odchází Gríger, podepsat odmítl Zachar, obránce Vitásek stále není fit. V kolonce příchodů tak zatím svítí jen návrat Michala Bulíře. Potěšilo alespoň udržení brankáře Petra Kváči, fanoušci by ale rádi slyšeli jména posil.

Pro stavitele libereckého týmu je ale udržení Kváči vlastně posilou. Opora Tygrů měla ve smlouvě opci na další sezonu a tu se klub rozhodl uplatnit. „Vzhledem k Petrově charakteru a k výkonům, které u nás předváděl, nebylo vůbec pochyb o tom, že na něj opci chceme uplatnit,“ potvrdil trenér Patrik Augusta.

A spokojený je i trenér brankářů Martin Láska. „Díky charakteru a přístupu na ledě i mimo něj je velkým vzorem pro naše mladé gólmany. Jsem velmi rád, že naše spolupráce bude pokračovat,“ uvedl.

Zachar končí v Liberci. Odmítl nabídku Tygrů a je volným hráčem

Odchovanec libereckého hokeje Marek Zachar už u Tygrů nebude pokračovat, když odmítl nabídku klubu. Je tak volným hráčem a může tak zahájit nové angažmá. Během loňské sezony půl roku hostoval v Hradci. A právě o Mountfieldu se spekuluje, že...

S Kváčovým prodloužením mohou být spokojeni i fanoušci. Už méně se jim ale líbí odchod Dávida Grígera, který se po dvou sezonách vrací do Karlových Varů. „Tohle je obrovská chyba a neschopnost Augusty a celého vedení. Takového perspektivního hráče si nechat utéct a ještě do Varů, hrůza,“ okomentoval na sociálních sítích Tomáš Ulvr.

A rozhodně nebyl sám. Se stavbou kádru na příští sezonu mají problémy i další. „Mé nejhorší obavy se naplnily a odchází další top hráč, jehož náhradu si upřímně neumím představit, protože v extraligovém měřítku není moc stejně šikovných hráčů,“ dodal třeba Marek Masopust.

Zatím to ale vypadá, že Liberečtí se do žádného překotného posilování neženou. Trenér Augusta už dříve řekl, že by chtěl tři až čtyři hráče. „Hledáme správné posily na posty, které se uvolní. Teď to není na potvrzování jmen. Na stole jich je spousta, ale i oni mají víc možností. Nejsme jediný tým, který nové akvizice hledá. Snažíme se vytipovávat ty správné a myslím, že máme dostatek času, abychom kádr vhodně doplnili,“ uvedl.

Z jeho dalších vyjádření se ale dá vyčíst, že Tygři chtějí i nadále, a možná ještě více než dřív, sázet na vlastní odchovance. Vždyť liberecká mládež patří k tomu nejlepšímu u nás, devátá třída se stala mistrem republiky, dorost skončil třetí, junioři bojují ve finále s Plzní. „Mladí kluci ukázali velmi dobrou formu, což je pro nás příslib do budoucna,“ potvrdil Augusta.

Problémem v rozvoji mladých hráčů nejspíš bude sestup Benátek do druhé ligy. V týmu přitom dostávala příležitost celá řada mladých hráčů Liberce. Tygři nyní budou muset zvolit jiný přístup. „Někteří naši junioři mají kvalitu a mohou nastoupit do A týmu. Zvolíme nejspíš širší kádr a budeme si tu držet pět formací, čímž zvýšíme konkurenci při nasazování do zápasů,“ dodal Augusta.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kváča, posily, Dávid Gríger, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, Ladislav Šmíd, Michal Bulíř, HC Energie Karlovy Vary, HC Škoda Plzeň, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí Gríger, Kváča zůstává. Kde jsou posily, ptají se fanoušci?  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.