Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Junioři hrají o vše. Ve finále odvrátili dva mečboly Plzně, rozhodne se v Liberci

Junioři Bílých Tygrů živí naději na mistrovský titul. V sérii s Plzní už přitom prohrávali 0:2 a 1:3 na zápasy, přesto se dokázali vrátit a vyrovnat na 3:3. Rozhodující utkání se hraje ve čtvrtek od 18 hodin v Liberci a vstup na zápas je zdarma.

Po prvních dvou utkání finálové série by si asi málokdo tipnul, že hrát se nakonec bude sedm zápasů. Plzeň totiž v Liberci dvakrát vyhrála a finále rozehrála skvěle. Jenže Tygři se nevzdali, třetí utkání v Plzni urvali v prodloužení a bylo jasné, že série se vrátí do Liberce. A bylo to za stavu 3:1 pro Plzeň, která čtvrté utkání vyhrála.

Západočeši měli dva mečboly, jenže Liberečtí oba odvrátili. „Série je nicméně velmi vyrovnaná, často se vyhrává na ledě soupeře. Nikdo není favorit, šance jsou nyní vyrovnané,“ myslí si kouč liberecké juniorky Richard Lobo.

Nyní rozhodne sedmý zápas, a i podle trenéra Plzně favoritem není ani jeden tým. „Šance jsou nyní padesát na padesát a nerozhodne nic jiného, než hlavy hráčů a jejich nastavení,“ řekl Petr Vojan.

Sedmé rozhodující utkání slibuje ultimátní podívanou, který by mohl přilákat také rekordní návštěvu na juniorský hokej. Hraje se v Home credit areně ve čtvrtek od 18 hodin a vstupné je zdarma. „Naši mladí Tygři budou potřebovat veškerou vaši pomoc,“ lákají Tygři fanoušky na klubovém webu.

Liberečtí budou v rozhodujícím finále spoléhat na brankáře Daniela Krále. Ten se přitom stal hrdinou šestého utkání, když v Plzni pochytal 37 střel a udržel čisté konto. „Je to něco neskutečného, povede se to možná jednou za život. Mládežnické kategorie nám pomalu končí a něco takového jsme si všichni přáli. Moc si to užíváme, chceme za každou cenu vyhrát,“ burcuje mladý hráč.

Ten ocenil atmosféru v liberecké aréně ve finálové sérii. „Atmosféra je skvělá. Ještě jsem nic takového nezažil,“ dodal.

Brány arény se otevřou už v 17 hodin. Otevřené budou i stánky s občerstvením a také fanshop.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky junioři, hokej, bílí tygři, plzeň, finále, liberec, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Junioři hrají o vše. Ve finále odvrátili dva mečboly Plzně, rozhodne se v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.