Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Junioři v sedmém zápase na titul nedosáhli. Druhé místo je úspěch, říká kapitán Nezbeda

Liberečtí junioři nakonec na mistrovský titul nedosáhli. V rozhodujícím sedmém finále podlehli Plzni 2:4. Bezprostředně po utkání byli velmi zklamaní, podle kapitána týmu Lukáš Nezbedy je ale i druhé místo úspěch a jeho tým má být na co pyšný.

„Teď cítíme zklamání, protože se prohrálo. Věřím ale, že s odstupem času všichni uznáme, že to byla výborná sezóna. Druhé místo je prostě úspěch. Osobně jsem to před sezónou nečekal, jsem na kluky velice hrdý,“ vyprávěl po odeznění největšího zklamání Lukáš Nezbeda.

Vždyť jeho tým se dokázal vrátit do série ze stavu 1:3. „Nic jsme nevzdávali. Řekli jsme si pár věcí, které musíme změnit a musíme prostě bojovat. Doma jsme to zvládli, pak i u nich. To byl podle mě nejlepší zápas celé série. Bohužel, sedmý duel už jsme nevyhráli. I tak to bylo parádní finále,“ řekl pro klubový web.

Plzeň šla v rozhodujícím utkání do vedení v první třetině, Liberec pak ve druhé vyrovnal, jenže hosté brzy znovu odskočili a pak dali na 3:1. Tygři v úplném závěru ještě snížili, ale hosté pak v power play potvrdili výhru.

Podle trenéra juniorky Richarda Loba rozhodl třetí gól hostí. „Proti takhle silnému soupeři je pak těžké dotahovat. Sice jsme snížili a měli jsme i šance na vyrovnání, bohužel jsme je nevyužili,“ řekl.

Na tým je ale hrdý stejně jako kapitán Nezbeda. „Byla to neskutečná sezóna zakončená skvělým finále a rozhodujícím sedmým zápasem. Ukázali jsme velkou mentální sílu, je to pro nás extrémně cenná zkušenost,“ dodal trenér.

Zápas sledovaly necelé dva tisíce diváků, které vytvořily bouřlivou kulisu. „Ty návštěvy jsou podle mě na juniorskou extraligu veliký úspěch. Moc děkuji všem fanouškům, kteří dorazili. Jsem pyšný,“ uzavřel Nezbeda.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky junioři, hokej, bílí tygři, Plzeň, finále, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Junioři v sedmém zápase na titul nedosáhli. Druhé místo je úspěch, říká kapitán Nezbeda  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.