Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přece jen Švýcarsko. Filip Pešán po konci na svazu převezme HC Ajoie

Tak nakonec přece jen Švýcarsko. Nejprve to vypadalo na švýcarské Lausanne, to ale nevyšlo, pak přišel konec na svazu a nyní oficiálně oznámené angažmá. A jde o Švýcarsko, Filip Pešán bude trénovat HC Ajoie, které má za sebou premiérovou sezonu v tamní nejvyšší hokejové soutěži.

O švýcarském angažmá se začalo mluvit už o víkendu, podle serveru hokej.cz šlo o Lausanne. To ale nakonec angažování trenéra Pešána nepotvrdilo. Poté se objevila informace, že exliberecký kouč ke konci května končí na svazu.

To možná mohlo být vodítko k tomu, že přijde nová trenérská štace. A ta skutečně přišla. A znovu jde o Švýcarsko, i když tentokrát už je to potvrzené, Pešán povede HC Ajoie, které má za sebou premiérovou sezonu ve švýcarské lize. Na svém webu to potvrdil švýcarský klub.

„Jsme hrdí, že můžeme oznámit angažmá Filipa Pešána v našemu trenérskému týmu. Vnese do týmu nový moderní a dynamický vítr,“ uvedl sportovní ředitel klubu Julien Vauclair na klubovém webu. „Jeho zkušenosti s různými mládežnickými týmy nám umožní maximálně rozvinout potenciál mladých hráčů, které máme v šatně,“ dodal.

Sám Pešán je na nové angažmá natěšený. „Moje filozofie a vášeň pro hokej se nikdy nezměnily a chci ji přenést i na hráče. Tento tým má skutečný potenciál a já mu věřím. Těším se na setkání se všemi hráči a personálem, nemůžu se dočkat začátku sezóny,“ řekl.

Pešán získal s Tygry titul a dvě stříbra. Pak stal šéftrenérem na svazu, s dvacítkou získal čtvrté místo na juniorském šampionátu a pak se přesunul k A-týmu. Tohle angažmá ale nevyšlo, když skončil ve čtvrtfinále na mistrovství světa a na olympiádě v Pekingu s týmem ani nepostoupil do čtvrtfinále.

Na reprezentační lavičce tak skončil, ke konci května končí i na svazu ve všech funkcích. A nyní tak povede švýcarský klub.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky pešán, Švýcarsko, hokej, ajoie, Filip Pešán, HC Ajoie, Lausanne, olympijské hry, Mistrovství světa v ledním hokeji, Julien Vauclair, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přece jen Švýcarsko. Filip Pešán po konci na svazu převezme HC Ajoie  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.