Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tygry opouští nejlepší střelec juniorské extraligy. Adam Měchura odchází do Ameriky

V základní části loňské nejvyšší hokejové juniorské soutěže nastřílel Adam Měchura 54 branek, stihl i několik hattricků. To vše v pouhých dvaačtyřiceti zápasech. Teprve devatenáctiletý útočník dostal příležitost i v několika zápasech za A tým a zdálo se, že by se fanouškům Tygrů mohl v následující sezoně ukázat ještě víc. Mladý hráč se ale nakonec rozhodl zkusit štěstí v Americe.

Měchura prošel draftem CHL (Champions hockey league), ze čtvrté pozice ho draftoval tým Tri-City Americans. „Hráli tam dva kluci, se kterými jsem se vídal v reprezentaci. Bavili jsme se o tom, jak to tam probíhá. Všichni si to chválí a jsou tam spokojení,“ řekl Adam Měchura pro klubový web.

V libereckém dresu zanechal výraznou stopu, přesto se odhodlal k odchodu. „O té možnosti jsem se dozvěděl už v průběhu sezony. Bylo to těžké rozhodování, ale nakonec zvolil novou výzvu,“ dodal.

V Liberci se přitom naskýtala možnost dostat mnohem větší prostor v A týmu Bílých Tygrů. „Mluvili jsme o tom, i proto to byla tak těžká volba. Nakonec ale vyhrála Amerika,“ řekl mladý útočník.

Před draftem NHL byl v kontaktu i s některými týmy, nakonec si jej ale nikdo nevybral. „Nepředpokládal jsem to. Byl by to spíš příjemný bonus. V budoucnu bych si tam zahrát chtěl, je to můj dětský sen,“ sdělil 194 centimetrů vysoký forvard.

V Liberci zažil skvělou sezonu, s juniorkou došel až do finále, kde v rozhodujícím sedmém utkání padl s Plzní. Osobní čísla měl ale až neuvěřitelná, v základní části 54 gólů, v play off dalších deset, to před ním nikdo nedokázal.

A právě jeho výkonů si všiml tým Tri-city Americans, který si Měchuru vybral jako čtvrtého. „Je silný na vhazování a má ryzí instinkt střelce. Těšíme se, že se Adam stane součástí rodiny Americans,“ okomentoval draft českého hráče generální manažer týmu Bob Tory.

Měchura se s Libercem loučí v dobrém. „Bylo to krásných šest let. Mám tady všechny moc rád a doufám, že se sem ještě někdy vrátím,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, adam měchura, Amerika, Bílí Tygři Liberec, Tri-City Americans, Canadian Hockey League, National Hockey League, HC Škoda Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry opouští nejlepší střelec juniorské extraligy. Adam Měchura odchází do Ameriky  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.