Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtvrté prodloužení v řadě a první prohra. Tygři podlehli Kometě 2:3 po nájezdech

Ve čtvrtém extraligovém kole přivítali liberečtí hokejisté brněnskou Kometu a zápas musely rozhodnout nájezdy. Pro Liberec šlo o čtvrté prodloužení ze čtyř utkání. Tentokrát poprvé prohrál, když Kometa proměnila čtyři nájezdy a domácí dva. Tygři přitom měli celý zápas výraznou převahu, hosty přestříleli 56:18.

V úvodní třetině byli aktivnější domácí a po deseti minutách to na střely bylo 10:1. Jenže žádné velké šance, kromě rány Najmana, nepřicházely. Hosté měli největší šanci ve vlastním oslabení v 17. minutě, kdy ujel Koblížek, v ideální možnosti ale minul.

Kometa šla i přes pasivnější výkon do vedení v úvodu druhé třetiny v přesilovce. Dobrou kombinaci zakončil přesnou ranou Horký – 0:1.

Tygři vyrovnali v polovině utkání. Obránce Derner si najel do útočného pásma, dostal přihrávku a jeho rána se zastavila až v síti – 1:1. A na začátku 37. minuty šli domácí do vedení. Tentokrát využil přesilovku Liberec, když skóroval Bulíř. Jenže vedení Tygrům vydrželo jen tři minuty. Před bránou se zjevil Flek, který puk tečoval za záda mladého libereckého brankáře Krále.

Ve třetí třetině pokračoval převaha domácích, jedinou gólovou šanci ale měl jen Bulíř, který proti Furchovi neuspěl. A tak šel Liberec i ve čtvrtém extraligovém kole do prodloužení. I v něm byli domácí aktivnější, dobře pálil Bulíř, po něm Rosandič i Birner, ani jeden ale neuspěl. Kometa předvedla jednu dobrou ránu Kučeříkem. Jen pár sekund před koncem měl skvělou možnost Balinskis, jenže ani on neuspěl. Rozhodnout tedy muselo prodloužení.

V něm byla úspěšnější Kometa, která proměnila čtyři nájezdy z pěti a připsala si druhý bod.

Bílí Tygři Liberec - Kometa Brno 2:3n (0:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Derner (J. Dvořák, Rychlovský), 37. Bulíř (Balinskis, Frolík) – 23. Horký (Holík, Ščotka), 40. Zbořil (Koblížek), rozh. náj. Holík. Rozhodčí: Veselý, Šindel – Gerát, Hynek. Střely na branku: 56:18. Vyloučení: 2:4. Využítí: 1:1. 

Bílí Tygři Liberec: Král (Kváča) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Flynn – Vlach, Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Rychlovský, Jelínek (A), Šír. Trenér: Patrik Augusta

HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek –Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Süss, Vincour. Trenér: Martin Pešout

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa, brno, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Jiří Vítek, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrté prodloužení v řadě a první prohra. Tygři podlehli Kometě 2:3 po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.