Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladý brankář Král po extraligové premiéře: Kluci v poli mi hodně pomohli

Ještě mu není ani dvacet a už má za sebou premiéru v hokejové extralize. Devatenáctiletý brankář Daniel Král šel v utkání s Kometou do brány místo liberecké jedničky Kváči a vedl si velmi dobře, když dostal jen dva góly a předvedl několik jistých zákroků.

Trenér Patrik Augusta: „Daniel to neměl vůbec jednoduché, ale chytal parádně. Šlo na něj pár střel a nebyl tak dostatečně zahřátý, i přesto však předvedl několik důležitých zákroků."

Svou premiéru si gólman užil. „Čekal jsem na tuhle šanci dlouho a hodně jsem makal, abych ji dostal. Na začátku jsem byl hodně nervózní, protože jsem před tolika lidmi ještě nechytal,“ říkal Daniel Král po utkání, ve kterém předvedl šestnáct zákroků. „Byl jsem hodně nesvůj, ale po pár zákrocích jsem se do toho dostal a všechno ze mě spadlo. Navíc mi hodně pomohli kluci v poli,“ dodal.

Právě nízký počet zákroků považoval možná trochu za nevýhodu. „Všichni gólmani vždy říkají, že jsou radši, když na ně létá více střel a je to pravda. Kometa měla málo střeleckých pokusů, ale i tak jsem se snažil udržovat v tempu,“ uvedl.

Naopak jeho brněnský protějšek Furch zaznamenal 54 zásahů. „Rozhodně byl víc vytížený. Snažil jsem se sice stále bruslit, ale byl jsem ztuhlejší. On musel být oproti mně ve varu,“ řekl Král.

Nakonec ho mrzely jen nájezdy, ve kterých dostal čtyři góly. „Bohužel mi tam ale spadlo dost gólů. Bylo vidět, že nájezdy jeli zkušení hráči. Je to pro mě ale na druhou stranu zase nová zkušenost,“ myslí si.

Královi pro zvládnutí extraligové premiéry pomohl i jeho brankářský kolega Petr Kváča, který tentokrát zaskakoval jako dvojka. „Strašně mi pomohl. Před zápasem mi říkal, jak k tomu mám přistoupit, stejně tak trenér brankářů Martin Láska. Říkali mi, ať si hlavně svoji premiéru užiju a dám do toho všechno,“ uzavřel brankář, který do Liberce přišel před třemi lety z Havlíčkova Brodu.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa, brno, král, premiéra, Extraliga ledního hokeje, Patrik Augusta, FC Slovan Liberec, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý brankář Král po extraligové premiéře: Kluci v poli mi hodně pomohli  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.