Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Poprvé bez prodloužení. Liberec ukončil sérii remíz a porazil Budějovice 6:1

Liberečtí hokejisté osmý zápas v řadě v prodloužení nepřidali. V domácím utkání proti Motoru České Budějovice se dlouho hrál vyrovnaný hokej, v závěru ale Liberečtí jeho průběh zlomili na svou stranu a vyhráli přesvědčivě 6:1.

Od úvodu byl k vidění rušný hokej. Do první gólovky se ve čtvrté minutě dostal Frolík, který dorážel Filippiho ránu, ale Hrachovina byl pozorný. Poté pálil hostující Pech a po něm na druhé straně Šír a opět byli úspěšnější brankáři.

Motor mohl jít do vedení ve vlastním oslabení v osmé minutě, kdy nejprve Kváča vyrazil Tomkovu střelu a při dorážce ho zachránila tyčka. I tentokrát Liberec kontroval, Vlach pálil z pravého kruhu a Hrachovina se štěstím puk udržel před brankovou čarou. Tempo utkání narušovala častá vyloučení na obou stranách a když už se zdálo, že v první třetině gól nepadne, domácí udeřili. Birner v devatenácté minutě projel celé hřiště a propálil Hrachovinu – 1:0.

Také ve druhé třetině dále rychle přibývalo vyloučených. Domácí ale zvýšili v plném počtu hráčů na ledě. Birner našel ve 33. minutě najetého Balinskise a ten prostřelil Hrachovinu – 2:0. Hosté na konci 35. minuty snížili. Šedivý hostující na jihu Čech právě z Liberce vyslal rychlou střelu zápěstím a puk se zastavil až v síti – 2:1. Liberec ale ještě ve druhé třetině opět odskočil o dvě branky. Vlach vystřelil a hostující Šenkeřík si dvě sekundy před sirénou srazil puk do brány – 3:1.

Třetí třetinu začali hosté aktivněji, Kváča ale domácí podržel. Domácí poté ubránili další oslabení a v dalším průběhu šancí ubylo. Až pět minut před koncem mohli domácí rozhodnout, jenže rána Šíra skončila na tyči. Hosté poté odvolali brankáře a domácí trestali. Frolík se dostal k puku na polovině hřiště a trefil přesně – 4:1. Vzápětí byl vyloučen Faško-Rudáš a hosté dostali možnost ještě jedné přesilovky. V ní si vypracovali jednu gólovku, kterou vychytal Kváča.

Závěr pak Budějovice vůbec nezvládli. Pátou branku v čase 58:44 vstřelil Balinsksis a o pouhých devatenáct sekund později se prosadil ještě Štibingr a uzavřel na konečných 6:1.

Bílí Tygři - Motor Č. Budějovice 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 19. Birner, 33. Balinskis (Birner, Faško-Rudáš), 40. Vlach (Birner), 56. Frolík (Vitásek, Flynn), 59. Balinskis (Filippi), 60. Štibingr (Faško-Rudáš, Bulíř) – 35. Šedivý. Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Brejcha, Kajínek. 

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Faško-Rudáš – Flynn, Filippi, Frolík –Vlach, A. Najman, Rychlovský – Čederle, Jelínek (A), Šír. Trenér: Patrik Augusta

Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Šedivý, L. Doudera – Dzierkals, Hanzl, Doležal –Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Tomeček, Koláček, Vopelka – Strnad, Toman, Valský. Trenér: David Čermák

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, budějovice, motor, Madeta Motor České Budějovice, FC Slovan Liberec, Michal Birner, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Patrik Augusta, David Čermák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé bez prodloužení. Liberec ukončil sérii remíz a porazil Budějovice 6:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.