Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční přestřelka v Boleslavi. Tygři nastříleli sedm branek a berou druhou výhru v řadě

Vánoční extraligová utkání zatím libereckým hokejistům svědčí. Po předvánoční výhře nad Kometou vyhráli na Štěpána v Boleslavi 7:3. Třemi body se blýskli Najman a exboleslavský Flynn. Další zápas hrají Tygři ve středu s Plzní a mohlo by být vyprodáno.

Úvod přitom na zápas s mnoha góly nevypadal. Oba týmy se sice snažily útočit, branky ale nepřicházely. Vše odšpuntoval gól reprezentanta Najmana na konci 11. minuty. Mladý liberecký forvard zakončil skvělé střídání své formace, když přehodil Krošlje.

A začal ofenzivní koncert. Nejprve zvonila tyč Kváčovy brány, poté měli domácí další gólovky, jenže ve 13. minutě dostal přihrávku osamocený Birner a trefil přesně – 0:2. O dvě minuty snížil domácí Kousal, jenže hosté do konce první třetiny udeřili ještě dvakrát. Nejprve dorážel Faško-Rudáš a po něm se prosadil Ordoš – 1:4.

Ve 23. minutě domácí snížili na 2:4, když se trefil Beránek a Boleslavští se znovu nadechli. Domácí měli několik dobrých příležitostí, Liberec ale držel Kváča. Ten inkasoval až ve 38. minutě, když hostujícího brankáře propálil Lantoši.

Domácí byli na koni, jenže jejich tlak za necelou minutu otupila pátá branka Liberce. Dlouhý z brankové čáry poslal puk na bránu a ten k údivu všech skončil v sítí – 3:5.

Plán domácích ve třetí třetině utkání otočit vzal za své hned v úvodu. Už ve 22. minutě byl na správném místě Faško-Rudáš a druhým gólem zvýšil už na 6:3. Navíc ve 47. minutě přidal ke dvěma asistencím branku také Flynn a bylo to už 3:7.

O osudu utkání bylo rozhodnuto, osmý gól mohl přidat ještě Faško-Rudáš, hattrick ale nezkompletoval.

Mladá Boleslav - Bílí Tygři 3:7 (1:4, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. P. Kousal (Lintuniemi), 23. M. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) – 11. A. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (A. Najman, Flynn), 47. Flynn. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Ondráček, Šimánek. Diváci: 3588

BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. Novotný) – Jánošík, R. Jeřábek, Bernad, Pláněk (A), Lintuniemi, Křepelka, Štich – M. Beránek, Lantoši, P. Kousal – Eberle, Fořt, J. Stránský (C) – Hradec, O. Najman (A), Kantner – Kotala, Bičevskis, Šmerha. Trenér: Ladislav Čihák

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý. Trenér: Patrik Augusta

Ohodnoť článek

Foto BK Mladá Boleslav

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční přestřelka v Boleslavi. Tygři nastříleli sedm branek a berou druhou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.