Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec porazil Vítkovice v prodloužení, čtvrtfinále ale nemá. V předkole se utká s Plzní

Bílí Tygři se v posledním utkání základní části bili o přímý postup do čtvrtfinále. K tomu potřebovali získat o bod víc než Hradec. Jenže ten doma porazil Pardubice, a tak bylo jasné, že i přes výhru 2:1 po nájezdech s Vítkovicemi liberečtí hokejisté budou hrát předkolo. V něm se jako pátý tým tabulky utkají s dvanáctou Plzní. První utkání je na programu už ve středu v 17 hodin.

Liberečtí chtěli tři body a od úvodu to dávali najevo. Dobré šance měli Jelínek a po něm Najman, v osmé minutě trefil Šír tyčku. Jenže ve čtrnácté minutě byl vyloučen Flynn a hosté přesilovku využili, když skóroval Lindberg.

Ve druhé třetině branka nepadla a domácím tak na zachování naděje na postup do čtvrtfinále chybělo posledních dvacet minut. A naději domácím dal už ve 42. minutě Ivan, který překonal Klimeše Ivan. Další branku už ale do konce třetiny domácí nepřidali a vzhledem k výsledku z Hradce bylo jasné, že ani v případě výhry přímo do čtvrtfinále nepostoupí.

V prodloužení rozhodnutí také nepřišlo a šlo se do nájezdů. V nich byl úspěšnější Liberec a připsal si druhý bod.

Bílí Tygři - HC Vítkovice 2:1n (0:1, 0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 42. Ivan, rozhodující nájezd Vlach – 15. Lindberg (Mueller). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 35:24. Diváci: 6901.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner, Filippi, Ordoš – Frolík, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek, Rychlovský – Šír, Dlouhý. Trenéři: Augusta, Kudrna a Jiruš.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Klimeš – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Prčík, Gewiese, L. Kovář – Bukarts, Lindberg, Mueller – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Jarůšek, Kotala, Kalus – L. Krenželok, Dej, Lednický. Trenéři: Holaň a Philipp.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec porazil Vítkovice v prodloužení, čtvrtfinále ale nemá. V předkole se utká s Plzní  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.