Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři třemi góly otočili první utkání čtvrtfinále v Hradci a ujali se vedení v sérii

Liberečtí hokejisté vyhráli první utkání čtvrtfinále. Na ledě Hradce zvítězili 4:2, když necelých pět minut před koncem prohrávali 1:2. Třemi brankami v závěru ale zápas otočili a připsali si první výhru v sérii.

Úvod zápas play off nepřipomínal. Oba týmy měli několik gólovek, ani jedna se ale neujala a postupně příležitostí ubylo. Z branky se radovali hosté v 18. minutě, kdy pálil Nedomlel a po závaru nebylo jasné, jak se puk do brány dostal. Rozhodčí ale po poradě s videorozhodčím branku kvůli zásahu bruslí neuznali.

Skóre se měnilo hned v úvodu druhé dvacetiminutovky. Po nahození na Kváču se nejlépe zorientoval Cingel a dostal puk do sítě – 1:0. Liberec ale v polovině utkání vyrovnal. Frolík nahodil na bránu, puk se odrazil k Balinskisovi a ten neměl složitou práci – 1:1. Domácí pak měli výhodu přesilovky, v ní se ale do žádné vážnější příležitosti nedostali a do kabin se tak šlo ze nerozhodného stavu.

Ve třetí třetině měl nejprve gólovku Birner, jenže nedal a přišel trest. Perret jel sám na Kváču, byl faulován a pískalo se trestné střílení. To s vzal Klíma a přesnou ranou překonal Kváču -2:1.

Hostům se v závěru podařilo vyrovnat. Rychlovský zajel za bránu, puk poslal před ní a tam si ho do brány srazil exliberecký Zachar – 2:2. Poté navíc dostal Liberec přesilovku a tu využil, když se z první trefil Flynn – 2:3. A skvělou tříminutovku Liberce završil Jelínek, který pro krásné individuální akci zvýšil už na 4:2.

Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (Lev, Eberle), 44. Kevin Klíma z trestného střílení - 31. Balinskis (Frolík), 56. Rychlovský, 59. Flynn (A. Najman, Balinskis), 59. P. Jelínek. Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 6182.

Stav série: 0:1.

Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík - Werek, Zachar, Smoleňák. Trenér: T. Martinec.

Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Kolmann, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Bulíř, Ordoš - Šír, P. Jelínek, J. Vlach - Dlouhý. Trenér: Augusta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, mountfield, play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři třemi góly otočili první utkání čtvrtfinále v Hradci a ujali se vedení v sérii  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.