Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Druhé vítězství Tygři v Hradci nepřidali. Domácím podlehli 2:3

Také druhé utkání čtvrtfinále mezi Hradcem a Libercem bylo hodně podobné. Góly padaly až od druhé třetiny, tentokrát ale dali domácí o jednu branku víc a vyhráli 3:2. Série se tak za nerozhodného stavu stěhuje do Liberce.

Druhé utkání dlouho připomínalo to první. Ani tentokrát v první třetině nepadl gól a nikdo nebyl ani vyloučen. Domácí byli aktivnější střelecky, což také připomínalo první utkání. A když dal v po dvaceti sekundách druhé třetiny branku Cingel, řada lidí si asi říkala, zda se nevrátila zpět v čase.

Až poté se průběh zápasu změnil. Domácí totiž v polovině utkání přidali druhý gól, když se trefil Klíma. Hosté reklamovali vysokou hůl, rozhodčí ale branku uznali a Liberec tak musel do čtyř a po faulu Šíra dokonce do tří. Oslabení ale ustál a poté sám v přesilovce udeřil, když nahození Melancona propadlo až do sítě.

Liberečtí pak byli lepší a měli i další možnosti, do kabin se ale šlo za vedení domácích. Vyrovnat se Tygrům podařilo ve 44. minutě. Domácí obrana zapomněla na Frolíka, ten ujížděl z úhlu na Machovského a s lehkým štěstím překonal Machovského 2:2.

Šance se pak střídaly na obou stranách, dvě minuty před koncem se ale ujala rána Klímy a bylo to 3:2. Liberec v závěru odvolal brankáře, velkou šanci měl Flynn. Domácí pak špatně střídali a šli do čtyř. Krátkou výhodu dvou mužů ale hosté nevyužili a série je tak vyrovnaná.

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Cingel (McCormack), 31. Kev. Klíma (Okuliar, McCormack), 58. Kev. Klíma (Okuliar, Werek) – 36. Melancon, 44. Frolík (Flynn). Rozhodčí: Šír, Vrba – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 50:27. Diváci: 5371.

Stav série: 1:1.

Mountfield HK: Machovský – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandić, Marcel – Lev, Cingel, Eberle – Jergl, Lalancette, Perret – Okuliar, Kev. Klíma, Werek – Pilař, Zachar, R. Pavlík. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a T. Hamara.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Kolmann, Derner – Faško-Rudáš, Filippi, Birner – Flynn, A. Najman, Frolík – Rychlovský, Bulíř, Ordoš – Šír, Jelínek, Vlach – Dlouhý. Trenéři: P. Augusta, Kudrna a Jiruš.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, hradec, play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé vítězství Tygři v Hradci nepřidali. Domácím podlehli 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.