Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tygři na hraně vyřazení. S Hradcem prohráli i druhý domácí zápas a v sérii ztrácí 1:3

Liberečtí hokejisté prohráli i druhé domácí utkání s Hradcem a ve čtvrtfinálové sérii jsou krok od vyřazení. Ani tentokrát nedokázali dát víc než jeden gól a prohráli 1:2. Čtvrtfinále pokračuje v neděli v Hradci.

I po čtvrté šel do vedení Hradec. Už v první minutě předvedl individuální akci Lalancette a prostřelil nového muže v liberecké bráně Neužila – 0:1. Domácí mohli odpovědět v páté minutě, Najman ale v přesilovce trefil tyč.

Jinak se ale domácím příliš nedařilo, jejich výkon byl křečovitý a do šancí se moc nedostávali, nedařilo se jim ani delší dobu držet puk a dostat hosty pod tlak. Ve 33. minutě měl možnost Bulíř, jeho samostatný únik ale pokryl Machovský.

Hradec pak zvýšil na 2:0, Liberec si vzal trenérskou výzvu a rozhodčí gól odvolali, hostující Werek totiž do puku kopnul.

Liberec měl v závěru třetiny možnost, ale jejich snaha byla opět křečovitá a prakticky se nedostal k jediné vážné střele.

Ve třetí třetině přišel druhý gól Hradce. Hosté vybojovali puk, Jergl tečoval ránu od modré a Chalupa už měl jednoduchou práci – 0:2. Liberečtí se ale nevzdali a dokázali snížit. V 53. minutě se v přesilovce 4 na 3 uvolnil Bulíř a v pádu překonal Machovského 1:2.

V závěru ještě domácí odvolali brankáře a měli šanci na vyrovnání, branku ale nedali.

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Bulíř (Birner) – 1. Lalancette (Chalupa), 44. Chalupa (Jergl, Jank). Rozhodčí: Pražák, Šindel – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 23:26. Diváci: 7500

Stav série: 1:3.

Bílí Tygři Liberec: Neužil – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Frolík, A. Najman, Flynn – Birner, Filippi, Rychlovský – Vlach, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Jelínek, Šír. Trenéři: P. Augusta, Kudrna a Jiruš.

Mountfield HK: Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Chalupa, Cingel, Lev – Perret, Lalancette, Jergl – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – R. Pavlík, Zachar, Pilař. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Hamara.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, mountfield, play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři na hraně vyřazení. S Hradcem prohráli i druhý domácí zápas a v sérii ztrácí 1:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.