Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři v play off končí. V Hradci páté čtvrtfinále prohráli 4:6

Liberečtí hokejisté se chtěli pokusit o zázrak a otočit čtvrtfinálovou sérii s Hradcem ze stavu 1:3. Páté utkání ale prohráli, i když podali jeden z nejlepších výkonů. Rozhodující čtvrtý bod tak přidal Hradec a Libereckým končí sezona.

Také první třetina pátého utkání připomínala ty předchozí. Domácí Hradec šel do vedení v 9. minutě, kdy se prosadil Lev a s Libercem to vypadalo zle. Navíc ve 22. minutě zvýšil Lalancette a bylo to už 2:0.

Jenže hosté zabrali a třemi góly vývoj utkání otočili. Nejprve snížil Jelínek, po něm vyrovnal Flynn a na 3:2 pro Liberec v přesilovce 5 na 3 upravil duhou brankou Jelínek. Jenže Liberec vedení dlouho neudržel a z brejku udeřil Jank. Pět branek tak padlo během osmi minut.

Zápas pak byl hodně emotivní a rozhodčí rozdělili několik trestů, do konce druhé třetiny už ale branka nepadla. V jejím závěru ale byl vyloučen Šír a domácí přesilovku v úvodu třetí třetiny využili, když Klíma zpětnou přihrávkou našel Jergla – 4:3.

Jenže Liberec znovu vyrovnal. Birner ve 47. minutě nejprve sám před Machovským neuspěl, o pár sekund později ale tečoval nahození Melancona a jeho teč zaplula obloučkem do sítě – 4:4. Přestřelka pokračovala dál a domácí si vzali vedení zpět. Okuliar byl důrazný a doklepl puk, který Neužil neudržel – 5:4.

Hosté v závěru ještě odvolali brankáře, na vyrovnání už nedosáhli, navíc čtyři sekundy před koncem dostali šestý gól a sezona pro ně končí.

Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec 6:4 (1:0, 2:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Lev (F. Pavlík, Lalancette), 22. Lalancette (Jergl), 30. Jank (Okuliar, Rosandić), 42. Jergl (Kev. Klíma), 48. Okuliar (Kev. Klíma, Werek), 60. Perret (Jergl) – 24. Jelínek (Ivan), 26. Flynn (A. Najman), 28. Jelínek (Bulíř, Filippi), 47. Birner (Melancon). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. Střely na branku: 33:29. Diváci: 6 890 (vyprodáno).

Konečný stav série: 4:1.

Mountfield HK: Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík – Eberle, Lev, Zachar – Perret, Lalancette, Jergl – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák – Chalupa. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Hamara.

Bílí Tygři Liberec: Neužil – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Vlach, Jelínek, Šír – Birner, Bulíř, Rychlovský – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Filippi, Faško-Rudáš. Trenéři: P. Augusta, Kudrna a Jiruš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, mountfield, play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři v play off končí. V Hradci páté čtvrtfinále prohráli 4:6  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.