Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Po vyřazení první změny. U Tygrů končí trenér Augusta a nejspíš i kapitán Jelínek. Vrátí se Pešán?

Liberečtí hokejisté znovu po roce koušou vyřazení ve čtvrtfinále. Už nyní je ale jisté, že pokračovat nebude trenér Patrik Augusta. Nabídku nové smlouvy nemá ani Petr Jelínek a spekuluje se o konci obránce Dernera. Na lavičku se naopak má vrátit Filip Pešán, do obrany pak Tygři podle spekulací podepsali Vojtěcha Budíka z Plzně.

Augusta strávil v Liberci pět sezon, tu první jako asistent Filipa Pešána. Za dobu působení v Liberci si s týme zahrál finále, dvakrát čtvrtfinále a získal i Prezidentský pohár. „Uvidíme, co budoucnost přinese. Já odcházím. Dozvěděl jsem se to v relativně dobrém časovém předstihu. Vůbec to neberu jako něco špatného. Pět let je pro mě fantastických v trenérské kariéře, z toho čtyři roky jako hlavní trenér. Odcházím se vztyčenou hlavou," řekl Augusta po posledním utkání sezony v Hradci.

Na lavičce ho má nahradit právě Filip Pešán, který byl v průběhu sezony odvolán od švýcarského Ajoie a o jeho návratu do Liberce se od té doby mluvilo. Potvrzeno ale ještě není nic.

Augusta zatím neví, kde bude dál působit. „V tuhle chvíli spíš řeším to, že mě mrzí, že to skončilo, protože ta jízda byla fantastická. Takový hokejový život je. Uvidíme, jestli někde bude nějaká jiná smlouva a co přinesou další dny. Odcházím se vztyčenou hlavou a obrovským respektem k této organizaci. Chci poděkovat majiteli a všem lidem, kteří se na tom podílel, všem hráčům, které jsem mohl vést. Byla to pro mě hrdost a přeji této organizaci do budoucna jen to nejlepší," dodal trenér.

Konec připustil i kapitán týmu Petr Jelínek. „Je možné, že skončím, nabídku jsem zatím nedostal. Pokud by měl někdo zájem, může mi zavolat... Ale u Tygrů to byl asi poslední zápas," uvedl po utkání. V osmatřiceti letech přitom patřil k nejlepším hráčům týmu, v pátém utkání vstřelil dvě branky. „Myslím, že jsem ukázal, že na to pořád ještě mám, ne?," usmíval se.

Zatím není ani jisté, zda by v hráčské kariéře pokračoval v jiném týmu. „Hrozně záleží na tom, zda dostanu nabídku, nebo nedostanu. Pokud ne, bude to vyřešené. Možná bych zůstal v klubu i v jiné funkci. Teď na to ale úplně nemám myšlenky, chtěl jsem si maximálně užít závěr v klubu, kde jsem odehrál devět nádherných sezon. Byly to nejlepší a nejúspěšnější roky mé kariéry. Pokud tohle byl poslední zápas, tak stál za to. I když jsem chtěl dát tři góly," vtipkoval Jelínek, který v roce 2016 získal s Libercem historický titul a třikrát v letech 2017, 2019 a 2021 dosáhl na stříbro.

Jelínek také nastínil, jaký bude jeho program na další dny. „Budu čekat na telefonu a pár dní u toho pít pivo. Jinak mi začíná učení na trenérskou licenci B, studium zahrnu mezi to pivo," uzavřel s úsměvem.

Ani další změny v kádru zatím nejsou potvrzeny. Podle spekulací do Liberce míří obránce Vojtěch Budík, jehož konec v Plzni potvrdil i majitel klubu Martin Straka. Tygři také hledají nového brankáře, protože Petr Kváča má po třech sezonách v Liberci namířeno do zahraničí. Liberečtí se údajně zajímali o Dominika Frodla, který ale jde do Karových Varů, zájem měl Liberec i o Matěje Machovského, který právě Tygry pomohl vyřadit ve čtvrtfinále letos s Hradcem i loni se Spartou.

Mluví se také o konci dalšího veterána Lukáše Dernera, Jan Ordoš má namířeno do Českých Budějovic. Zájem je také o lotyšského beka Balinskise, který v Liberci odehrál povedenou sezonu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, mountfield, play off, augusta, jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po vyřazení první změny. U Tygrů končí trenér Augusta a nejspíš i kapitán Jelínek. Vrátí se Pešán?  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.