Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Změny u Tygrů. Končí Frolík i Nedomlel, přichází první posily

Liberečtí hokejisté už nyní vyjeli na led. Při té příležitosti oficiálně oznámili odchod čtyř hráčů, naopak hlásí stejný počet příchodů. Dres Liberce bude v příští sezoně oblékat slovenský brankář Hrenák, obránci McCoshen s Budíkem a útočník Kelly Klíma. V Liberci už nebudou pokračovat Ordoš, Frolík, Neužil a Nedomlel.

Tygři prožívají poměrně hodně změn. Kromě těch posledních už byly dříve oznámeny odchody brankáře Kváči nebo obránců Balinskise a Vitáska. Skončil i trenér Augusta. Hodit se tak bude kvalitní příprava. Tygři vyjeli na led už 2. května, tedy jen pár dní po skončení finále play off.

A v týmu už se hlásila čtveřice nováčků. Staronový trenér Filip Pešán si hodně slibuje od slovenského brankáře Dávida Hrenáka. „Příchodem Dávida Hrenáka do naší organizace jsme získali precizního a ambiciózního brankáře, který si prošel soutěžemi v zámoří. Jsem přesvědčen, že v brance plnohodnotně nahradí Petra Kváču,“ uvedl pro klubový web.

Posily potřebovala také obrana, přichází tak Vojtěch Budík z Plzně a také Američan Ian McCoshen, jenž v NHL odehrál 60 utkání za Floridu. „Ian McCoshen i Vojtěch Budík jsou hráči, kteří se prezentují skvělou hrou na obou koncích hřiště. Jsou to ofenzivní beci, což je charakteristika, kterou jsme u nových obránců hledali. Vojta navíc disponuje vynikající mobilitou a Ian zase dovede výrazně přitvrdit hru, což je to, čím se chceme prezentovat,“ okomentoval Pešán.

Budík podepsal smlouvu na dva roky plus roční opci, McCoshen jen na následující sezonu.

Tygři mají také posilu do útoku. Z Mladé Boleslavi se na sever přesune Kelly Klíma, v Liberci bude příští sezonu hostovat. „Po odchodu Jana Ordoše jsme v týmu postrádali pravorukého útočníka. Kelly Klíma je prototyp hráče, který dodá našemu týmu agresivitu a bruslení na křídle,“ řekl trenér Pešán.

V týmu naopak nebude pokračovat Michael Frolík ani Richard Nedomlel, který by měl posílit mistrovský Třinec. Do Budějovic pak zamířil Jan Ordoš. V Liberci už nebude pokračovat ani brankář Neužil.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, posily, budík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny u Tygrů. Končí Frolík i Nedomlel, přichází první posily  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.