Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hráč, kterého jsme hledali, říká o návratu obránce Knota do Liberce trenér Pešán

Liberečtí hokejisté hlásí další posilu do obrany. A velkou. Po dvou letech oblékne dres Bílých Tygrů Ronald Knot, který se vrací ze zámořské nižší soutěže. Ještě před nástupem do přípravy ale odehraje světový šampionát. V Liberci podepsal smlouvu na tři sezony.

Knot přišel do Liberce poprvé už v roce 2019 z Chomutova. Pod Ještědem strávil dvě sezony a patřil k nejlepším bekům extraligy. A tak odešel do KHL a poté do týmu NHL Arizony, tam ale hrál jen na farmě v AHL v týmu Tucsonu, kde v loňské sezoně stihl 66 utkání a 18 bodů.

„Jsem velmi rád, že jsme se dohodli na tříleté spolupráci. Ronald prošel přes naší organizaci do zahraničí a zahrál si i na olympiádě. Svou velikostí splňuje typologii hráče, kterou jsme hledali. Pravostranné držení hole je navíc výhodou do mozaiky naší obrany,“ uvedl trenér Tygrů Filip Pešán.

Knot podepsal v Liberci smlouvu na tři sezony, Knot ale bude moc v případě dohody odejít. „Součástí kontraktu je vzájemná dohoda, že Ronymu po sezoně nebudeme bránit v případném zahraničním angažmá,“ dodal Pešán.

Tygři už na začátku května zahájili přípravu, Knot ale ještě bude nějaký čas chybět. Dostal se totiž do finální nominace české reprezentace na světovém šampionátu v Rize a Tampere, který pro český tým startuje už v pátek soubojem se Slováky.

„Je to samozřejmě prostředí, které znám. Na Liberec nedám dopustit, protože na něj mám skvělé vzpomínky. Prožil jsem tam v podstatě dva nejlepší roky v kariéře. Nejúspěšnější, co se týče týmového úspěchu. Spoluhráči a mužstvo, se kterým jsem tam pracoval, mi obrovsky pomohli se rozvinout a byl jsem tam spokojený. Byl jsem rád, že tahle varianta byla, a jsem rád, že to tak dopadlo," řekl Ronald Knot ČTK v dějišti MS v Rize.

Odchovanec Hvězdy Praha v extralize působil i ve Slavii a Chomutově. V domácí nejvyšší soutěži sehrál 303 utkání a má na kontě 73 bodů (25+48). V devíti utkáních za národní tým jednou skóroval a přidal dvě přihrávky.

Liberecké hokejisty po sezoně opustila řada hráčů, ty se ale postupně daří nahrazovat novými jmény. Dres Liberce bude v příští sezoně oblékat slovenský brankář Hrenák, obránci McCoshen s Budíkem a útočník Kelly Klíma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, knot, posila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráč, kterého jsme hledali, říká o návratu obránce Knota do Liberce trenér Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.