Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obměněný tým Tygrů přejel Boleslav. Trefil se vnuk legendy, který je v Liberci na zkoušce

Liberečtí hokejisté mají za sebou první přípravný zápas na novou sezonu. Výrazně obměněný tým se předvedl v dobrém světle, když porazil Mladou Boleslav 4:0. Tým vedený staronovým trenérem Filipem Pešánem má nového kapitána Birnera i novou jedničku v bráně. „Po letní pauze to je vždy takové, že člověk moc neví, co má čekat,“ hlásil po utkání brankář Dávid Hrenák.

Fanoušci se při čtení sestavy asi museli poměrně divit. Pryč jsou stálice jako Jelínek, Kváča nebo Ordoš, naopak zaujala jména jako Pérez nebo Petrovický. Zápas v první obraně odehrál i Jakub Dvořák, nedávno draftovaný LA Kings do NHL.

I přes řadu změn ale Tygři alespoň výsledkově odehráli dobrý zápas. Podle brankáře Dávida Hrenáka, ale ještě je co zlepšovat. „Myslím si, že to byl z naší strany celkem dobrý zápas. Byl první, takže tam bylo stále mnoho věcí, které musíme zlepšit. Je super, že dopadl vítězně. Teď je ale důležité, abychom se poučili z našich chyb co nejvíce, jak to jen půjde,“ uvedl pro klubový web.

V zápase se představil také nedávno osmnáctiletý junior, který dokonce vstřelil gól. V libereckém dresu se představil i Rayen Petrovický, syn bývalého slovenského hráče Róberta Petrovického a vnuka legendárního trenéra Vladimíra Vůjtka. Ten je v Liberci na zkoušku do konce srpna, minulou sezonu strávil ve Finsku. A uvedl se velmi dobře, když se hned v prvním zápase trefil.

Spokojeni byli po utkání i trenéři. „První třetina byla trochu kostrbatější. Odskakovaly nám puky a vázla nám kombinace. Jak se ale zápas rozjížděl, tak jsme se do toho dostávali. Pro hráče to bylo těžké utkání, ale s postupem zápasu jsme se zlepšovali,“ uvedl asistent Jiří Kudrna.

Změna přišla také na postu kapitána. Po konci Petra Jelínka, který byl kapitánem většinu minulé sezony, byl novým zvolen Michal Birner. A podle trenéra Filipa Pešána to byla jasná volba. „Michal je přirozený lídr na ledě i v kabině především díky svému poctivému a příkladnému přístupu. Patří mezi hlavní osobnosti, které stály za vzestupem klubu v poslední dekádě a je podepsaný pod většinou medailí a úspěchů,“ řekl.

Podle Birnera se ale jeho novou rolí nic nemění. „Přímo v kabině se nic zásadního nemění. Věci budu dělat jako doteď a snažit se jít příkladem. V předchozích sezonách jsem také mluvil hodně. Hlavní je, abychom z toho měli radost a dosáhli na výsledky, kterých si všichni přejeme,“ uvedl zkušený hráč.

Tygry do konce přípravy čeká ještě šest přípravných utkání. Hned dvakrát se utká se Spartou a ještě jednou s Boleslaví. Na přelomu srpna a září jej pak čeká turnaj ve Švýcarsku, kde jejich soupeři budou týmy Fribourgu, Ambri Piotta a Lausanne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obměněný tým Tygrů přejel Boleslav. Trefil se vnuk legendy, který je v Liberci na zkoušce  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.