Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Začínal ve Španělsku, teď mladý Pérez zůstává v kabině áčka Tygrů. Užívám si to, říká

Jeho hokejový životopis je v osmnácti letech už nyní velmi zajímavý. Začínal totiž v hokejově exotickém Španělsku, kde se Jaromír Pérez narodil. Poslední roky ale hraje za liberecké Tygry a patří k největším talentům. I proto letošní přípravu zahájil v kádru A-týmu a hned v prvním kole se dokonce trefil.

„Vůbec jsem nečekal, že všechno tak rychle poletí. Ještě nedávno jsem hrál za dorost, za juniorku, a teď sedím v kabině áčka. Jsem za to moc rád a užívám si to,“ řekl Jaromír Pérez pro klubový web.

Hned v prvním zápase proti Mladé Boleslavi zaujal, a dokonce dokázal vstřelit branku. „Mám z toho velkou radost. Do zápasu jsem nešel přímo s tím, že chci dát gól, ale s tím, že chci, abychom vyhráli, což se povedlo,“ okomentoval skromně.

Rozdíl mezi juniorským a dospělým hokejem je podle něj velký. „Trénink dospělých má úplně jiné tempo. Snažím se tomu co nejvíce přizpůsobit a držet se staršími krok,“ dodal.

Pérez patří k největším talentům libereckého hokeje, jen v loňské sezoně stihl jako sedmnáctiletý ve 46 zápasech 28 bodů, odehrál i 11 zápasů za reprezentaci do osmnácti let.

Asistent trenéra Jiří Kudrna: „S mladými hráči musíme být především trpěliví. Jaromír Pérez je šikovný a vidíme u něj progres. Pokud na sobě bude pracovat, může v sezóně zaznamenat obrovský výkonnostní růst."

Jeho hokejový životopis je přitom na české poměry nezvyklý. Narodil se totiž v Barceloně české mamince a španělskému otci. „Mamka se učila španělsky, tak tam jela a seznámila se tam s tátou. My jsme se narodili ve Španělsku, kde jsme žili sedm let,“ popsal pro server hokej.cz.

Právě ve Španělsku začal s hokejem, trénovalo se ale jen jednou týdně. „V Barceloně je jeden zimní stadion, kde jsme trénovali jednou do týdne a hráli jsme jednou až dvakrát do měsíce turnaj třeba ve Francii. K tomu jsme hráli i fotbal a basket, střídali jsme to,“ dodal.

V sedmi letech se stěhoval do Česka a hokej začal hrát v Praze v týmu Hvězdy. A to i se svým dvojčetem Diegem. S ním se pak stěhoval do Liberce, kde si spolu několik ročníků zahráli. Jaromír je ale teď o něco napřed, protože si zahrál už i za A-tým.

„Už od malička spolu hrajeme a jsme spolu pořád. Je dobré, že mám vedle sebe někoho, koho znám. Řekl bych, že jsme si navzájem oporou, i když si občas trochu lezeme na nervy,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, pérez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

To jsem nevěděl ,že ve Španělsku,jižanské zemi je nějaký hokej!!!!!!!!No napůl Čech a napůl Španěl,ten bude mít pěkně divoké hormóny!!!!!Přeju mu hodně štěstí a ůspěchů!

Úterý, 8. srpna 2023, 14:16Odpovědět

Začínal ve Španělsku, teď mladý Pérez zůstává v kabině áčka Tygrů. Užívám si to, říká  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.