Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zranění mladého libereckého brankáře. Vystřelený puk prošel maskou, zastavil se až o oko

Bílým Tygrům se turnaj ve Švýcarsku výsledkově příliš nepovedl, prohráli všechny tři zápasy. Ještě hůře ale dopadl pro mladého brankáře Daniela Krále, který musel kvůli zranění odstoupit. Vystřelený puk ho totiž nešťastně trefil do největšího otvoru v masce a zastavil se až o oko. „Byl jsem úplně mimo. Myslel jsem, že mě někdo praštil," vrátil se k osudné chvíli pro klubový web.

„Přišla rána golfákem, kterou jsem neviděl. Na poslední chvíli přede mnou uhnul hráč, střela mě trefila zrovna do té největší díry na masce a zastavila se až o oko. V první chvíli jsem vůbec nevěděl, že to je puk. Byl jsem úplně mimo a myslel si, že mě někdo praštil,“ popsal čerstvě dvacetiletý brankář Daniel Král.

Potom přišel strach o oko. „Zamrazilo mě, protože jsem neviděl na oko. Kluci mi pak pomohli do kabiny. Měl jsem popravdě velký strach, aby byl zrak v pořádku,“ dodal.

Král pak ihned zamířil na vyšetření do nemocnice, kde ho vyšetřil oční specialista. „Do jedné ráno mi dělali různá vyšetření. Všechno by mělo být v pořádku, takže se mi ulevilo,“ popsal.

Podle klubového lékaře Dušana Mormana došlo k poranění očnice. „Naštěstí se na klinice nepotvrdilo zranění oka. V tuhle chvíli budeme tedy řešit jen tkáně okolo něj,“ řekl. Král měl štěstí v neštěstí. „Kdyby puk pronikl ještě kousek dál do masky, nemuselo to už dopadnout tak dobře,“ dodal.

Puk nakonec zůstal zaklíněný v masce. „Byla to taková velká shoda náhod. Díval jsem se poté na fotku a puk trefil na milimetry přesně to nejširší možné místo. Kdyby se nezastavil o mou hlavu, tak by asi fakt prošel úplně skrz,“ řekl Král.

Kdy se vrátí do brány, to zatím netuší. „Ta důležitá vyšetření přijdou až v Liberci, takže ještě nevím. Poté se o tom pobavím s našimi doktory. Doufám, že se budu moct co nejdříve vrátit,“ uzavřel.

Tygři odehráli na turnaji ve Švýcarsku tři utkání a všechny prohráli. Postupně podlehli Fribourgu 4:3, Ambri-Piota 3:1 a na závěr Lausanne 6:2. Podle trenéra Filipa Pešána by se ale mohla podobná zkušenost hodit. „Za mě to pro nás byla extrémní zatěžkávací zkouška. Kluci si sáhli morálně i fyzicky na dno. Do začátku extraligy se nám to může hodit," řekl.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, daniel král, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zranění mladého libereckého brankáře. Vystřelený puk prošel maskou, zastavil se až o oko  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.