Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Tygři porazili Litvínov 5:2. Hattrickem zazářil Faško-Rudáš

Liberečtí hokejisté po prohře s Třincem opět zvítězili. V domácím utkání před šesti tisíci diváky porazili Litvínov 5:2. Čtyři branky zařídil první útok domácích, Faško-Rudáš má první hattrick v libereckém dresu a tři body má i Rychlovský.

Domácí byli od úvodu aktivnější. Už ve třetí minutě ujeli dva na jednoho a Zajíček vychytal Filippiho. Hosté poté hráli dvě přesilovky, v té druhé ale ujel Najman, ale Zajíčka nepřekonal. Skóre se měnilo až v 11. minutě, tentokrát hrál přesilovku Liberec a povedenou kombinaci zakončil Faško-Rudáš – 1:0. Druhou branku mohl v závěru třetiny přidat Najman, jeho samostatný únik ale znovu zastavil hostující brankář.

Ve druhé třetině dostal Litvínov příležitost další přesilovky a tentokrát ji využil. Ondřej Kaše dostal přihrávku nad kruhy a krásnou ranou nedal Královi šanci – 1:1.

Jenže Liberec opět zabral a ve 33. minutě, jen tři sekundy po vypršení přesilovky, dorazil odražený puk do sítě Klíma – 2:1. Ve 38. minutě už to bylo o dvě branky. Filippi vyslal Rychlovského, ten křižnou přihrávkou našel Faško-Rudáše a ten druhou brankou zvýšil už na 3:1.

Ve 44. minutě zvýšil na 4:1 Rychlovský a zdálo se, že je hotovo. Jenže Litvínov devět minut před koncem třetí třetiny dokázal snížit Gutem na 4:2 a utkání ještě zdramatizoval. Navíc vzápětí fauloval Najman a domácí šli do čtyř. Liberecký tým přesilovku ubránil a zdálo se, že vítězství už mu neujde. Jenže dvě minuty před koncem šel Liberec znovu do čtyř a Litvínov odvolal brankáře. Dvojnásobné oslabení ale domácí ubránili a v samotném závěru do prázdné brány rozhodl třetí brankou Faško-Rudáš.

Bílí Tygři - Litvínov 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Faško-Rudáš (Vlach, Filippi), 33. Klíma (McCoshen), 38. Faško-Rudáš (Rychlovský), 45. Rychlovský (Filippi), 60. Faško-Rudáš (Rychlovský) – 28. D. Kaše (Jaks, O. Kaše), 51. Gut (Havelka). Rozhodčí: Pražák, Mejzlík – Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 046. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: D. Král – McCoshen, Knot, Ivan, Galvas, Budík, Melancon, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), A. Najman, Bulíř (A) – Pérez, Vlach, Klíma – Pekař, Plos

HC VERVA LITVÍNOV: Zajíček – Zile, Demel (A), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři porazili Litvínov 5:2. Hattrickem zazářil Faško-Rudáš  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.