Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výhra v Pardubicích byla čtvrtá v řadě. Ještě není ani prosinec, brzdí euforii Filippi

Liberecký útočník Tomáš Filippi rozhodl utkání na ledě Pardubic, kde Bílí Tygři vyhráli 3:2. Svůj desátý gól v sezoně vstřelil v poslední minutě třetí třetiny, soupeř už měl minimum času na odpověď. Po zápase nejproduktivnější hráč soutěže pochválil celý tým.

„Klobouk dolů před naším týmem, co jsme dnes zblokovali a odbojovali. Nehráli jsme žádnou přesilovku, přesto jsme z Pardubic dokázali odvézt skvělé vítězství," řekl Tomáš Filippi novinářům. Severočeši se stali prvním týmem, který extraligového lídra obral o body na pardubickém ledě.

Reprezentační útočník se prosadil v čase 59:06. „Dostal jsem puk od Kuby Rychlovského do jízdy a viděl jsem, že jejich obránce není úplně správně připravený. Zkusil jsem si to prohodit a naštěstí to vyšlo," popsal Filippi rozhodující okamžik duelu.

Bílí Tygři se častokrát ocitli ve svém pásmu pod pardubickým tlakem, ale dokázali si poradit. „Pardubičtí hráči rotovali dost po rozích, kde tolik nebezpeční nejsou. Soustředili jsme se na to, abychom je nepouštěli před bránu. Když to prošlo, tak jsme puk zblokovali nebo ho chytil brankář Král. Opticky jsme pod tlakem byli, ale tak moc navrch zase soupeř neměl," vysvětloval Filippi.

Pro Liberec to byla čtvrtá výhra za sebou, v listopadu zatím neprohrál. „Když se vyhrává, tak je to všechno růžové a zalité sluncem. Všichni jsme takoví profíci, abychom věděli, že ještě není ani prosinec. Užijeme si to, zítra je zase nový den," uvedl Filippi k aktuální situaci.

Na ledě Pardubic jeho tým v mnoha chvílích podpořil dvacetiletý brankář Daniel Král, který si připsal 34 zásahů. „Začalo to prvním střídáním, kdy se chytil. Působil jistě a uzavřel zápas další tutovou šanci v závěru. Je to pro něj obrovská škola. Brankáře Hrenáka máme dlouhodobě mimo hru, tak sázíme na dva mladé kluky. Jsou velkou pomocí," prohlásil liberecký trenér Filip Pešán.

Pardubice doma poprvé prohrály, ale již v úterý je čeká odveta osmifinále Ligy mistrů proti Ilvesu Tampere. „Samozřejmě to bolí, měli jsme šance, abychom zápas vyhráli. Bylo to o jednom gólu, štěstí se přiklonilo na jejich stranu. Ukážeme si věci, které zlepšíme, a připravíme se na úterý," poznamenal pardubický útočník Tomáš Hyka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, pardubice, filippi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhra v Pardubicích byla čtvrtá v řadě. Ještě není ani prosinec, brzdí euforii Filippi  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.