Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Skoro jsem zapomněl rituály, hlásil po návratu Flynn. Proti Spartě zapsal tři body

Přesně měsíc chyběl v sestavě libereckých hokejistů produktivní útočník Oscar Flynn. V pátečním duelu s Českými Budějovicemi se už do zápasového kolotoče vrátil, ale ještě nebodoval. V dnešním utkání se Spartou už ale dostal od kouče Filipa Pešána velkou důvěru, za kterou se odvděčil dvěma góly a jednou asistencí. Ani jeho individuálně povedený výkon však Bílým Tygrům nakonec na body nestačil, když v gólové přestřelce podlehli Pražanům 4:5.

„Moc mě to mrzí. Na druhou stranu jsem moc rád, že jsem zpátky, protože sledovat zápasy jen z tribuny je hrozné. Pauza byla dlouhá a přiznám se, že to pro mě bylo trochu na palici. Až jsem z toho skoro zapomněl své rituály," prohlásil Flynn.

„Chtělo by to ale samozřejmě už zase vyhrát. Co jsem se vrátil zpět, tak jsme bohužel dvakrát prohráli. V prvním utkání po návratu to nebylo jednoduché a nehrálo se mi úplně lehce, protože zápasové tempo ničím nenahradíte. Dnes jsem ale dostal velký čas na ledě, v útočné formaci jsme si vyhověli a hrálo se mi dobře. Věřím, že se to navíc bude ještě zlepšovat," přál si odchovanec Mladé Boleslavi.

Duel Liberce se Spartou si nenechal ujít ani realizační tým hokejové reprezentace v čele s hlavním koučem Radimem Rulíkem. Výkon rodáka z britského Burnley, který však reprezentuje Česko, se trenérům před blížícími se Švýcarskými hokejovými hrami musel zamlouvat. „Ani nevím, že tu byli. Jsem ale samozřejmě rád, že se mi utkání z individuálního hlediska takto povedlo," poznamenal Flynn.

„Za pozvánku bych byl určitě velmi vděčný, reprezentovat je čest, ale neupínám se k tomu. Popravdě s tím asi ani úplně nepočítám, protože jsem dlouho nehrál a chybí mi zápasový rytmus a herní praxe. Navíc na mezinárodní úrovni je vše ještě rychlejší,“ uvedl dvougólový střelec Flynn.

Severočeši do zápasu výborně vstoupili a po zásluze šli po akci Flynna a gólu Michala Ivana do vedení. Sparta ale ve 14. minutě dvěma slepenými góly během 11 sekund vývoj otočila.

„Měli jsme výborný vstup do utkání a zaslouženě šli do vedení. Pak nás ale potkal malý útlum a během pár vteřin jsme dostali dva góly. Poté už bylo utkání nahoru dolů a před třetí třetinou jsme si říkali, že už to bude o jednom gólu. Ten jsme po drobné chybě bohužel dostali my," litoval čtyřiadvacetiletý křídelník. „Ve třetí třetině už jsme pak neměli moc ze hry, Sparta hrála opravdu dobře. Nebylo tam z naší strany ani moc šancí, soupeř si to zkušeně pohlídal a nedovolil nám vyrovnat," doplnil Flynn.

Bílí Tygři poprvé v sezoně ve dvou domácích zápasech po sobě nebodovali, navíc v obou inkasovali shodně po pěti gólech. Možnost nápravy ale budou mít hned v úterý, kdy opět před libereckým publikem přivítají Vítkovice.

„Dvakrát po sobě jsme dostali pět branek, to by se nemělo stávat. Navíc v domácím prostředí, to je určitě velké varování. Naštěstí hrajeme hned v úterý znovu, takže nemá cenu se v tom moc šťourat a musíme se z toho rychle oklepat. Zítra si ještě na videu rozebereme chyby a následně se připravíme na dalšího soupeře," dodal závěrem Flynn.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, pardubice, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skoro jsem zapomněl rituály, hlásil po návratu Flynn. Proti Spartě zapsal tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.