Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pérez krásným gólem ukončil půst a vyhlíží nominaci na světový šampionát juniorů

Třetím gólem v probíhajícím ročníku jistil liberecký útočník Jaromír Pérez výhru Bílých Tygrů 4:1 v regionálním derby s Mladou Boleslaví. Osmnáctiletý útočník, který se do liberecké sestavy prosadil povedenými výkony v přípravě, navíc skóroval po krásné individuální akci.

„Viděl jsem, jak Michal Bulíř váže hru na střed, tak jsem si dojel pro puk a nabral rychlost. Povedlo se mi hostující obránce prohodit a pak už jsem jel sám na branku. Udělal jsem kličku do bekhendu a vyšlo to. Gól jsem ještě neviděl, ale ostatní mi říkali, že byl hezký, tak si ho asi párkrát pustím," řekl Pérez po utkání.

Branka osmnáctiletého forvarda, který se narodil české mamince a španělskému otci v Barceloně, definitivně zlomila odpor Bruslařů. Domácí Liberec si poté svůj náskok zkušeně pohlídal.

„Nebyl to jednoduchý zápas. Soupeř měl dost šancí, hlavně z brejků. Podržel nás ale gólman a sami jsme byli produktivní. Za stavu 3:1 jsme poté cítili, že máme převahu a chtělo to přidat ještě jeden gól. Myslím si, že můj gól pak zápas definitivně rozhodnul a výhru už jsme si pohlídali," zhodnotil duel Pérez, který na gól čekal téměř dva měsíce. Naposledy se trefil 13. října v zápase 10. kola ve Vítkovicích.

„Nevím přesně, jak je to dlouho, ale nějaký čas už to bude. Jsem rád, že jsem se konečně zase prosadil, trošku to ze mě spadne. Mám také radost, že jsem se trefil i na domácím ledě a že jsme vyhráli, protože předchozí branky jsem dával vždy při venkovních zápasech a porážkách," těšilo Péreze.

Mládežnický reprezentant dostává od hlavního trenéra Filipa Pešána dost příležitostí a pravidelně naskakuje ve třetí formaci po boku zkušených Michalů Bulíře a Birnera.

„Je to s nimi super. Oba se snaží se mnou hodně mluvit, radí mi na ledě i mimo něj. Pomáhají mi se každý den zlepšovat a jsem moc rád, že mohu vedle takovýchto výborných a zkušených hráčů nastupovat," pochvaloval si Pérez, který na dálku bojuje o nominaci na světový šampionát dvacetiletých, který se během Vánoc odehraje ve švédském Göteborgu.

„Nominace je v pondělí, tak uvidíme, zda se v ní mé jméno objeví. Nějaké turnaje s dvacítkou jsem letos odjezdil a samozřejmě bych to moc chtěl a byl bych za pozvánku obrovsky šťastný," přál si Pérez, kterého po zápase chválil a doporučoval také kouč Pešán.

Juniorský výběr od této sezóny navíc vede exliberecký trenér Patrik Augusta, který tak Péreze velmi dobře zná. „Je to samozřejmě plus, trenér mě zná a ví, co ode mě může očekávat a má ke mně blíž. Na druhou stranu ale o nominaci vůbec nerozhoduje, jestli on tu trénoval a já tu působil a působím. On má hlavní zodpovědnost a finální výběr je na něm," dodal Pérez.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, 27. kolo, Liberec, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pérez krásným gólem ukončil půst a vyhlíží nominaci na světový šampionát juniorů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.