Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Demolice Budějovic. Bílí Tygři na jihu Čech vyhráli 8:1

Liberečtí hokejisté vezou z jihu Čech vítězství. A není to vítězství ledajaké, domácí Motor zdemolovali v poměru 8:1! O výhře rozhodli vlastně už v první třetině, kdy se trefili čtyřikrát. Hattrick a asistenci si v utkání připsal Oscar Flynn.

Oba týmy se utkali už ve středu v Liberci a v zápase byli hosté lepší. Nic proto nenasvědčovalo tomu, že v Českých Budějovicích to bude jinak. Jenže bylo. Přes šest tisíc diváků muselo vytrpět demolici domácích.

Do vedení šli Tygři v osmé minutě, kdy se Flynn prohnal kolem obránce a překonal Strmeně -  0:1. V 11. minutě to bylo o dvě, když se trefil obránce Ivan. A v patnáct minutě padla třetí branka, kdy Najman tečoval Flynnovo nahození – 0:3. Jenže to nebylo vše, v 17. minutě se ocitl před bránou zcela volný Faško-Rudáš a bylo to 0:4.

Domácím nepomohlo ani střídání brankářů. Už po čtyřiceti sekundách druhé třetiny si Hrachovina ještě nesáhl pro puk a střelu Flynna lovil ze sítě – 0:5. Poté se konečně domácí dostali do hry a měli i několik nadějných šancí, hosty ale podržel mladý brankář Král.

Jenže ve třetí třetině se plán na zkorigování domácích zcela rozpadl. Ve 47. minutě využil přesilovku Bulíř – 0:6. Ve 49. pak podruhé v utkání skóroval Faško-Rudáš a za stavu 0:7 se domácí aréna začala vyprazdňovat. Řada diváků už tak neviděla zkompletovaný hattrick Oscara Flynna a stav 0:8. Utkání se pak už jen dohrávalo, domácí ale zaznamenali alespoň čestný úspěch, když Simon propálil Krále – 1:8.

Ladislav Čihák (České Budějovice) „Špatně jsme nastoupili, nedařilo se nám vůbec nic. Na ledě bylo jedno mužstvo. Soupeř nás načapal a byl ve všem jasně lepší. Bohužel, takový zápas se stane. Musíme se z toho poučit. Našim fanouškům patří poděkování, že nás povzbuzovali, a také omluva za to, co jsme předvedli."

Boris Žabka (Liberec) „Pro domácí to byl možná krutý výsledek. Navázali jsme na dobrý výkon v utkání s Pardubicemi a jsme rádi, že nám tam napadaly góly. Pomohli jsme si také využitou přesilovkou. Vážíme si povedeného večera a budeme se snažit v tom pokračovat. Brankáři Královi jsme přáli nulu, podává nadstandardní výkony."

Motor Č. Budějovice - Bílí Tygři 1:8 (0:4, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 57. D. Simon (Valský) – 9. Flynn (Knot, A. Najman), 11. Ivan (Klíma, Birner), 15. A. Najman (Hawryluk), 17. Faško-Rudáš (Rychlovský, Ivan), 21. Flynn (Hawryluk), 47. Bulíř (Birner), 49. Faško-Rudáš (Knot, Filippi), 50. Flynn (Hawryluk). Rozhodčí: Sýkora, Jeřábek – Brejcha, Gerát. Diváci: 6251

Banes Motor České Budějovice: Strmeň (21. Hrachovina) – Pýcha, Štencel, Hovorka, Gulaši, Kachyňa, Doudera (A), Štich – Gulaš (C), F. Přikryl, Ordoš – Kubík (A), Kondelík, M. Beránek – Valský, Toman, D. Simon – Kříž, Koláček, Chlubna. Trenér: Ladislav Čihák

Bílí Tygři Liberec: D. Král (Pařík) – Knot, McCoshen, Budík, Ivan, Aubrecht, Derner, A. Král – Faško-Rudáš, Filippi (A), Rychlovský – Hawryluk, A. Najman, Flynn – Klíma, Bulíř (A), Birner (C) – Pérez, Šír, Vlach. Trenér: Filip Pešán

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, budějovice, motor

Demolice Budějovic. Bílí Tygři na jihu Čech vyhráli 8:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.