Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Cenný skalp, Tygři srazili Třinec a berou výhru 4:1

Liberečtí hokejisté v dohrávce 29. kola porazili mistrovský Třinec 4:1. Zápas byl soubojem především pevných obran a brankářů, úspěšnější nakonec byli domácí, kteří se tak tlačí do první čtyřky.

Do první dobré šance se dostali domácí. Najman se dostal k puku a pohotově pálil, Kacetl ale zasáhl. Třinec odpověděl v deváté minutě dobrou možností Sikory. Další šance přišly až ve druhé části. Nejprve tečoval jen těsně vedle brány Voženílek, po něm na druhé straně opět Najman prověřil Kacetla.

V polovině utkání ujeli hosté, nakonec ale nezakončili. A tak trestal Liberec. Vlach našel Bulíře a ten nadvakrát překonal brankáře hostí – 1:0. Třinec mohl odpovědět, jejich závar ale obrana Liberce zvládla.

V úvodu třetí třetiny Liberec odskočil o dvě branky. Na konci pěkné kombinace byl ve 44. minutě Hawryluk – 2:0. Třinec ale rychle odpověděl a utkání zdramatizoval. Roman pálil z pravého kruhu a jeho rána propadla za Krále – 2:1.

Třinec se pak tlačil za vyrovnáním, domácí přežili přesilovku, a nakonec sami udeřili, když využili hru bez brankáře Třince. Prosadil se Filippi – 3:1. Čtvrtou branku pak v pokračující hře bez brankáře vstřelil Knot – 4:1.

Bílí Tygři - Třinec 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 33. Bulíř (Vlach, Klíma), 44. Hawryluk (Knot, Flynn), 59. Filippi (D. Král), 60. Knot (Filippi) – 47. M. Roman (Nestrašil, M. Růžička). Rozhodčí: Šindel, Jaroš – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 32:31. Diváci: 4106.

Bílí Tygři Liberec: D. Král (Pařík) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, A. Král – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez. Trenér: Filip Pešán

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, J. Jeřábek, Polášek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Pánik, Vrána (C), Kurovský – M. Roman, Holinka, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Sikora. Trenér: Zdeněk Moták

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, třinec

Cenný skalp, Tygři srazili Třinec a berou výhru 4:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.