Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejový milník Lukáše Dernera. Proti Plzni odehraje tisící extraligový duel

Poctivý dříč a týmový hráč. To je základní charakteristika libereckého obránce Lukáše Dernera, který v úterý proti Plzni odehraje svůj tisící zápas v extralize. A to teprve jako třiadvacátý hráč historie. Navíc proti Plzni to vyšlo stylově, Derner hrál kromě Liberce v kariéře právě jen na západě Čech.

Derner obléká liberecký dres od sezony 2005/06, zažil tak většinu extraligových sezon týmu z pod Ještědu. Na šedesát utkání si „odskočil“ do Plzně, proti které se při tisícím startu postaví.

V devatenácté sezoně tak odehraje tisící zápas. Před úvodní buly se u této příležitosti uskuteční slavnostní ceremoniál. Při něm si tak Derner bude moci zavzpomínat na barážová utkání, šest trofejí za vítězství v základní části a hlavně mistrovský titul.

Dernera si cení i jeho spoluhráči. „Jednou bude hodně divný, až tenhle borec nebude v týmu Bílých Tygrů. Velká gratulace ke kariéře, která zdaleka nekončí,“ uvedl například Michal Birner, který nyní bojuje se zraněním.

A Dernera ocenil i jeho bývalý parťák z obrany Ladislav Šmíd. „Tenhle kluk si to fakt zaslouží. Neskutečnej dříč, profesionál a hlavně týmovej hráč!!! Velká gratulace a hlavně další člověk, kterej jde příkladem pro mladé hráče a ukazuje jim každý den, že tvrdá práce se vyplácí,“ uvedl.

Na tisící duel reaguje i klub, který pro fanoušky připravil, speciální kolekce triček, šál nebo puků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, derner

Hokejový milník Lukáše Dernera. Proti Plzni odehraje tisící extraligový duel  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.