Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tygři porazili Plzeň 2:1, těsnou výhru vystřelil v závěru Flynn. Derner nedohrál

Liberečtí hokejisté ve 39. extraligovém kole přivítali Plzeň. V dramatickém utkání padly jen tři branky a dvě z nich dali domácí. Liberec tak vyhrál 2:1, když výhru vystřelil v předposlední minutě Flynn. Liberec tak stále atakuje první čtyřku.

Utkání začalo ceremoniálem pro Lukáše Dernera, pak už se ale šlo na věc. Do dobré možnosti se v deváté minutě hnali hosté v brejku tři na jednoho, situace ale nevyřešili dobře. Zápas poté smolně skončil právě pro Dernera, kterého trefil puk a dohrál. V 16. minutě se předvedl mladíček Pérez a jeho rána šla do tyče. Závěr třetiny patřil domácím, branka ale nepadla.

A nepadla ani ve druhé třetině. Ve 35. minutě mohli jít do vedení hosté, když v dobré možnosti byl Indrák. V závěru pak po velkém závaru udržel puk před brankovou čarou Král.

Až ve třetí třetině viděli více než čtyři tisícovky lidí branku. A padla do sítě hostí. Liberečtí rychle zakombinovali a Filippi se parádně trefil pod horní tyčku – 1:0. Za necelé čtyři minuty ale bylo vyrovnáno, když se trefil Jansa – 1:1.

Hosté se do dobré možnosti dostali v 51. minutě, tentokrát ale Král zasáhl. Hned vzápětí jel sám na Pavláta Bulíř, ani on ale neuspěl. Vyhrát chtěli oba týmy, po Bulířově nájezdu se opět předvedl Král, který zvládl dvě velké šance Plzně.

Hosté poté hráli přesilovku a i po ní byli nebezpečnější, jenže na konci 59. minuty ujeli Hawryluk s Flynnem a druhý jmenovaný střelou z první propálil Pavláta – 2:1.

Plzeň poté odvolala brankáře a zkusila hru v šesti proti pěti. Dvacet sekund před koncem třtí třetiny šli Liberečtí do čtyř a Plzeň tak hrála 6 na 4. Hosté měli další závar, ale Král Tygry podržel a poté už byl konec.

Bílí Tygři - HC Plzeň 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 45. Filippi (Faško-Rudáš, Bulíř), 59. Flynn (Hawryluk) – 49. Jansa (Zámorský, Straka). Rozhodčí: Mrkva, Cabák – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4226. Střely na branku: 21:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: D. Král (Hrenák) – Melancon, McCoshen, Ivan, Budík, Derner, Knot, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.

HC ŠKODA PLZEŇ: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Kvasnička – Schleiss (C), Lev (A), Šiler – Holešinský, Benák, Rekonen – Söderlund, Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Straka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, plzeň, derner

Tygři porazili Plzeň 2:1, těsnou výhru vystřelil v závěru Flynn. Derner nedohrál  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.