Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Maloval jsem si to jinak, řekl Derner po tisícím zápase. Kvůli zranění nedohrál

Lukáš Derner jubilejní tisící zápas nedohrál poté, co se vrhl do střely soupeře a puk ho trefil do ruky. Nezabraly ani prášky na bolest, a tak z duelu odstoupil. Jak vážné zranění je, to zatím nevěděl, po utkání mluvil především o významném milníku, kterého dosáhl.

„Maloval jsem si trochu jiný scénář, ale někdy to tak trochu chodí. Co se stalo, to se stalo. Je to holt moje práce, blokovat střely. Bohužel mě to trefilo nešťastně, že jsem nemohl pokračovat. Je mi to hrozně líto, i kvůli rodině, když se sem přišla na tenhle zápas podívat,“ popisoval první pocity po utkání.

Ze zápasu stihl jen pár střídání. Pak ho puk trefil nešťastně do ruky. „Jde o palec a ukazováček, ale uvidíme, jak to bude vypadat v nejbližších dnech. Bohužel je to ta spodní ruka, ve které držím hokejku. Ještě první třetinu jsem čekal, jestli to nepřejde, vzal jsem si nějaké prášky na bolest. Ale bohužel. Náš doktor pak rozhodl, že bude lepší odjet na rentgen,“ popsal Derner zranění s tím, že v play-off by takové zranění neřešil.

Z nemocnice se vrátil těsně před koncem utkání a se spoluhráči tak mohl oslavit výhru. Emotivní chvíle ale prožil už před zápasem. „Těsně před utkáním mi v hlavě proběhl můj první zápas za Tygry, když jsme hráli v Třinci. Hrála ve mně spousta emocí, ale věděl jsem, že se musím koncentrovat na zápas. Nebylo to pro mě jednoduché,“ řekl.

Po zápase se stihl vrátit i k dalším vzpomínkám. „Určitě tam patří finále se Spartou, když jsme vyhráli prodloužení a titul. A pak ještě jeden moment, a to když jsme zachraňovali extraligu v baráži s Boleslaví,“ vybavil si.

Derner se stal teprve 23. hráče historie, který v extralize odehrál tisící zápas. Podobné statistiky ale prý moc nesleduje. „To spíš můj táta. Ani jsem netušil, kolik utkání za Liberec jsem odehrál, než vyšel článek na webu. Za tuto metu jsem nesmírně rád. Musím poděkovat manželce a synovi, bez nich bych to nezvládl,“ dodal.

Sám nyní přemýšlí, jak v kariéře dál. „Přemýšlím nad tím. Už mám určitý věk. Po téhle sezoně jsem chtěl skončit, můj syn ale rozhodl, že mám dát ještě jednu. Slíbil jsem mu, že když zdraví vydrží, tak ještě jednu dám, ale že to bude s největší pravděpodobností moje poslední,“ řekl.

Za devatenáct let v extralize se podle něj hodně změnilo. „Změnilo se mnoho věcí, hlavně celkový styl. Já jsem se postupem času také musel měnit, přesněji způsob mé hry. Když jsem začínal, všichni vážili spoustu kilo, hrálo se více do těla. Teď už to je více technické," uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, plzeň, derner

Maloval jsem si to jinak, řekl Derner po tisícím zápase. Kvůli zranění nedohrál  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.