Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ženská verze Euro Hockey Tour poprvé v Česku. Hrát se bude v Liberci

Elitní evropské hokejistky se v únoru představí v Liberci. Právě pod Ještědem se bude hrát historicky první turnaj Euro Hockey Tour (WEHT) na českém území. Vstupenky od 100 korun jsou už v prodeji, turnaj proběhne od 7. do 11. února. Kromě domácího týmu do Česka zavítají národní výběry Švédska, Švýcarska, Finska a Německa.

Jde o poslední turnaj WEHT v letošní sezoně, poté už je na programu Mistrovství světa v USA. A Češkám se zatím daří, první dva turnaje vyhrály, na posledním turnaji před Vánoci pak byly druhé za Švédkami. I v Liberci by tak měly hrát o vítězství.  

„Jedná se o poslední akci před světovým šampionátem v USA, tudíž je pro nás turnaj důležitý i po sportovní stránce, chceme poskládat ten nejsilnější možný výběr a navázat na dobré výsledky z předchozích akcí ženské Euro Hockey Tour. Právě proto budou na týmové soupisce figurovat i jména hráček startující v zámořské PWHL,“ říká generální manažerka české hokejové reprezentace žen Tereza Sadilová.

Půjde vůbec o první turnaj WEHT na českém území. Pro hokejistky tak jde o další motivaci. „Z pořádání domácího turnaje mám osobně obrovskou radost, bude to opravdu svátek pro celý Český hokej. Troufnu si říct, že se jedná o historicky největší akci ženského hokeje na našem území a současně mě těší, že se bronzový tým z MS konečně představí na domácím ledě. Věříme, že nejen město Liberec, ale i celá republika, bude od 7. února dýchat pro ženský hokej a vytvoří našemu týmu tu nejlepší domácí atmosféru,“ dodává Sadilová.

Turnaj hostí liberecká Home Credit Arena. Turnaj odstartuje ve středu 7. února, kdy má český výběr ještě volný den. Poté se svěřenkyně trenérky MacLeodové postupně utkají s Německem, Finskem Švýcarskem a Švédskem.

Turnaj podporuje i město. „Je fajn, že můžeme v Liberci přivítat akci tohoto formátu. Jako hokejový fanoušek se moc těším a věřím, že si i ostatní Liberečáci užijí hokejovou nálož přímo v aréně, a podpoří tým České republiky,“ říká náměstek primátora Petr Židek (ODS).

Český tým je velmi blízko k celkovému prvenství v turné. V součtu je první s 26 body, druhé jsou Finky, jež mají stejný počet odehraných zápasů, ale jen osmnáct bodů.

Ohodnoť článek

Foto Český hokej

Štítky hokej, liberec, weht, euro hockey tour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženská verze Euro Hockey Tour poprvé v Česku. Hrát se bude v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.