Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Liberce a Hradce hráli první třetinu 63 minut. Bramboračka, vadilo trenéru Liberce Pešánovi

Do neobvyklé délky se protáhl duel 41. kola hokejové mezi hokejisty Liberce a Hradce Králové. První třetina namísto obvyklé půlhodiny trvala 63 minut. Celý zápas se hrál přes tři a čtvrt hodiny, také proto, že hosté zlikvidovali tříbrankové manko a o vítězi musely nakonec rozhodnout až nájezdy.

„Naruší to průběh hry. Člověk se do toho zkraje zápasu dostává, pak přijde to zkoumání, trošku tam přimrznete a musíte se zase rozhýbat... V té třetině tam byly takhle dva tři opětovné starty, zdlouhavý byl pak ale celý zápas," uvedl obránce Východočechů Tomáš Pavelka, jenž nakonec utnul nekonečný duel vítězným nájezdem.

Velký podíl na dlouhém úvodním dějství měla situace, která předcházela zásahu Jaroslava Vlacha na 2:0. U jeho dorážky se dlouho zkoumalo, zda kotouč přešel brankovou čáru. A když už bylo zřejmé, že ano, sáhli Východočeši po trenérské výzvě ve snaze vše zvrátit odhalením nedovoleného bránění gólmana Eetua Laurikainena.

„Takové prostoje vás samozřejmě vyhodí z tempa. Hradci to asi celkem pomohlo. Mohli uklidnit hlavy, zatímco my jsme vypadli z tempa. Asi ani pro lidi to není nic moc příjemného, když koukají, jak se víc nehraje, než hraje," přemítal Vlach.

Ještě o poznání složitější to měli možná oba gólmani. „Byla to vážně hodně dlouhá třetina. Hlavně tam to jedno video, to se čekalo snad dvacet minut. A nebylo to lehké. Snažil jsem se pořád nějaký hýbat, projížděl se, ale byl jsem pak dost takový ztuhlý," přitakal liberecký Daniel Král.

„Nezažil jsem delší třetinu a stejně tak jsem nezažil ani takhle hrozné tempo. Poté, co ten zápas dobře začal - samozřejmě i gólově pro nás - a musel se líbit, tak od té doby to pak už byla opravdu bramboračka," prohlásil hlavní kouč Bílých Tygrů Filip Pešán.

„Určitě jsme v kariéře hráli dlouhé zápasy. Pamatuji si třeba ten v Budějovicích proti Vítkovicím, kdy jsme hráli skoro dva zápasy v jednom. Ale aby se takhle protáhla jedna třetina... A jestli se nepletu, tak jsme dohráli po takřka třech a půl hodinách. To je na základní část opravdu něco nevídaného," řekl asistent hostujícího trenéra Peter Frühauf.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, zajímavosti, extraliga, 41. kolo, Liberec, Hradec Králové, AUDIO, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce a Hradce hráli první třetinu 63 minut. Bramboračka, vadilo trenéru Liberce Pešánovi  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.