Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na turnaji WEHT se představí i dvě odchovankyně libereckého hokeje. Velký svátek, těší se brankářka Švejdová

V Liberci se od středy do neděle hraje poprvé v Česku turnaj ženské evropské hokejové tour (WEHT). A v nominaci českého týmu jsou i dvě odchovankyně libereckého hokeje – brankářka Viktorie Švejdová a útočnice Tereza Plosová. Obě nyní hrají ve Švédsku a do Liberce se těšily.

Viktorie Švejdová hájí barvy švédského týmu SDE Hockey. Ta vyrůstala v Chrastavě a hokejově se zdokonalovala v Liberci. „V Liberci jsem chytala, pro mě bude ženská Euro Hockey Tour právě tady velký svátek. A věřím, že i pro fanoušky,“ řekla dvaadvacetiletá brankářská opora.

Ženský hokej podle ní ukázal, že může být atraktivní. „My moc zápasů doma nemáme,“ je nadšená z toho, že si zahraje v Česku.

Z Chrastavy až na olympiádu v Pekingu. Po nominaci jsem se musela štípnout, vzpomíná hokejová brankářka Viktorie Švejdová

Je tu další rozhovor s (ne)obyčejnou osobností, kterou je tentokrát Viktorie Švejdová, česká hokejová brankářka a historicky první Chrastavanka, která se zúčastnila olympijských her. V pouhých devatenácti letech tak letos reprezentovala český...

Navíc příští rok se mistrovství světa hraje v Česku, pro domácí hráčky tak půjde o velký test. „Příští rok hostíme mistrovství světa, a tak se všechny k tomuhle libereckému turnaji upínáme. Bereme ho jako takový předkrm na příští rok. Tím bych chtěla všechny fanoušky pozvat, ať si to užijí s námi,“ dodala Švejdová.

V útoku by se liberečtí fanoušci měli soustředit na Terezu Plosovou. Ta na sebe už upozornila na šampionátu osmnáctek, kde získala stříbro. I ona hraje ve Švědsku za tým Djurgardens IF.

„Během nedávného MS jsme cítily, jak nám fanoušci doma u televize drží palce. Ta podpora byla neuvěřitelná! Teď se ukážeme fanouškům doma naživo. Je to pro nás generálka před MS žen a já věřím, že stejnou podporu, jakou jsme měly na dálku, bude mít áčko i teď naživo přímo v hale,“ věří mladá útočnice, kterou v příští sezoně čeká štace na univerzitě ve Spojených státech.

V sedmnácti letech patří mezi velké talenty českého hokeje. Za Tygry navíc válí i její o dva roky starší bratr. „V Liberci hraje můj brácha, hrála jsem tam před odchodem do Švédska i já, takže vím, že tam fanoušci umí udělat skvělou atmosféru,“ dodala.

Český tým do libereckého turnaje vstoupí ve čtvrtek v 18 hodin proti Německu, v pátek ve stejný čas se postaví Finkám, v sobotu od 17 hodin Švýcarkám a turnaj zakončí v neděli ve 14:30 proti Švédsku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká hokejová reprezentace žen

Štítky hokej, liberec, weht, euro hockey tour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na turnaji WEHT se představí i dvě odchovankyně libereckého hokeje. Velký svátek, těší se brankářka Švejdová  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.