Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pauzu proležel v horečkách, na Kladně Filippi řádil šesti body. Ani jsem to nepočítal, řekl po zápase

V posledních dvou zápasech si liberecký útočník Tomáš Filippi připsal neuvěřitelných 11 bodů. Nejprve pět proti Litvínovu a ve středu dokonce šest za čtyři góly a dvě nahrávky proti Kladnu. A to ještě v reprezentační přestávce ležel čtyři dny doma s horečkami.

Šesti body se Tomáš Filippi vyrovnal Branku Radivojevičovi, který stejnou porci zvládl v roce 2016. V extralize podobný zápis nebyl vidět od 26. prosince roku 2020, kdy se to povedlo Muellerovi z Komety Brno.

Filippi ale byl po utkání hlavně rád za výhru. „Já jsem hlavně rád, že jsme utkání zvládli. Všichni víme, v jaké je Kladno situaci. A jak se říká, raněné zvíře nejvíc kouše. Měli jsme z toho trošku obavy. Tedy já," řekl Filippi. „A mých šest bodů? Naposledy jsem je měl snad v mládeži, ale já jsem hlavně rád, že vezeme domů tři týmové," uvedl Filippi, jenž si v utkání připsal premiérový extraligový hattrick.

Na své statistiky se v utkání nesoustředil a ani nevěděl, že jde o klubový rekord. „Nedá se říct, že bych to v průběhu zápasu úplně počítal, ale pár kluků už mi to řeklo,“ dodal.

Přitom před utkáním na tom nebyl úplně nejlépe, v reprezentační přestávce proležel čtyři dny s horečkami. „Jsem rád, že jsem se stihl dát do kupy a odpočinout si. První dvě akce jsem reprezentoval, takže mi teď oddech přišel hodně vhod,“ uvedl.

Hattrick zkompletoval český reprezentant v 52. minutě, to na led přiletěla čepice, čtvrtý gól dal dvě a půl minuty před koncem. Jeho křídlo Jakub Rychlovský se také předvedl, zapsal si branku a tři asistence. „S ním a Faško-Rudášem je radost hrát. Oba jsou mladí a letos se jim daří, vystřelili," chválil Filippi parťáky z elitního útoku.

O dostizích na čele extraligové produktivity se vyjadřovat nechtěl. Nyní se na čele osamostatnil s 57 body (24+33), druhý Martin Růžička z Třince jich má 54 (20+34). „Nechci o tom mluvit, nezlobte se," omluvil se Filippi a prozradil, že sedm let sází na stejnou letní přípravu. „Já nic neměnil. Lepí mi to, což je asi tím, že dostávám dost prostoru na ledě od trenéra Pešána a snažím se důvěru splácet," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kladno, filippi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pauzu proležel v horečkách, na Kladně Filippi řádil šesti body. Ani jsem to nepočítal, řekl po zápase  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.