Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tygři vyzvou v předkole Olomouc. Teď začíná sezona, říká vítěz kanadského bodování základní části Filippi

Pouhé dva dny a jde se znovu na to. Ještě v neděli odehráli Tygři poslední utkání základní části, už ve středu a ve čtvrtek pak na domácím ledě přivítají v předkole play-off Olomouc. A to i s vítězem bodování celé soutěže Tomášem Filippim a také nejlepší střelcem extraligy Jakubem Rychlovským.

Právě letošní sezona přinesla řadu individuálních úspěchů některých hráčů. Filippi vyhrál kanadské bodování soutěže se 63 body, což znamená i klubový rekord. Jakub Rychlovský ve dvaadvaceti letech v jednapadesáti utkáních nastřílel 26 branek a stal se nejlepším střelcem extraligy.

Navíc Michal Birner si v Plzni připsal asistenci a celkem jich tak v libereckém dresu nasbíral už 201. Je tak v liberecké historii na prvním místě, když překonal Petra Nedvěda. A ještě jedno číslo, Michal Bulíř brankou v Plzni dosáhl na hranici 300 bodů za Liberec.

Čísla a rekordy jsou ale nyní zapomenuty. „Je to pro mě rozhodně velká pocta, myslím si, že jak pro kluky, tak pro mě určitě. Ale všichni víme, že opravdová sezona začíná až ve středu a na to jsme se soustředili i v dnešním zápase,“ řekl po Plzni Tomáš Filippi.

Liberec na západě Čech vedl už 6:0, domácí ale ve třetí třetin třemi brankami snížili. Filippi to bere jako varování. „Opravdu se už musíme na tu třetí třetinu soustředit. Nemělo by se nám stávat, abychom dostali takhle tři góly. To je velká škoda," řekl.

K jeho a Rychlovskému individuálnímu úspěchu pogratuloval i trenér Filip Pešán. Raději by ale týmový úspěch. „Osobně bych to vyměnil za umístění v první čtyřce a myslím, že by oba odpověděli stejně. Ale když jsme to nevybojovali, tak jsme jim všichni fandili. Mají za sebou výbornou sezónu a takové ocenění si zaslouží,“ řekl.

Na přípravu na sérii s Olomoucí není moc času, první zápas se hraje už ve středu, další ve čtvrtek. V pondělí už začal volný prodej vstupenek, které zbyly po nevyužitých koupích permanentkářů.

Vstupenky na předkolo play-off jsou prodávány od 270 Kč do fanklubu do 480 Kč do ČS Klubu. Dětská vstupenka pro děti do 140 cm bude k dostání za 50 Kč do běžných kategorií a 100 Kč do ČS Klubu. Pro vozíčkáře a držitele karet ZTP/P je tradičně vstupenka za 50 Kč s možností doprovodu za 1 Kč.

Co se týče statistik, Liberec Olomouc v letošní sezoně ze čtyř vzájemných utkání třikrát porazil v základní hrací době (doma 4:1 a 5:2, venku také 5:2), jednou utrpěl porážku 2:3.

Program předkola

Středa 6. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc | 19:00
Čtvrtek 7. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc | 18:00
Sobota 9. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec | 17:00

Neděle 10. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel) | 17:00
Úterý 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc (případný 5. duel) | 18:00

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, play-off, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři vyzvou v předkole Olomouc. Teď začíná sezona, říká vítěz kanadského bodování základní části Filippi  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.