Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vstup do play off se Tygrům nevyvedl. V prodloužení podlehli Olomouci, rozhodl jediný gól

Sérii předkola play off zahájil Liberec těsnou prohrou s Olomoucí 0:1 po prodloužení. Jedinou branku vstřelil v přesilové hře hostující Orsava. Série pokračuje ve čtvrtek druhým zápasem v Liberci.

První velkou šanci si v 11. minutě připsali hosté. Po konci oslabení měla Olomouc gólovku, ale brankář Král lapil střelu Ondruška i dorážku Pláška. Liberec mohl jít do vedení ve 13. minutě, Zachar byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení, jenže Flynnovu kličku Konrád vystihl.

Domácí měli další dobrou možnost ve 14. minutě, kdy pálil Faško-Rudáš, do konce třetiny už ale branka nepadla. A nepadla ani ve druhé části, kdy nejprve v jasné šanci minul Faško-Rudáš, poté trefili hosté tyčku, a nakonec Zachar neproměnil nájezd na Konráda.

Ve třetí třetině branka padla i nepadla. Ve 48. minutě přišla kuriozní situace. Zachar v úniku po kontaktu s obráncem upadl a s pukem se dostal do brány. Rozhodčí po dlouhém zkoumání branku uznali, jenže Olomouc si vzala challenge a rozhodčí po dalším dlouhém zkoumání branku odvolali. Faul totiž podle nich nakonec nebyl. Marné bylo přesvědčování domácích, že trestné střílení rozhodčí odvolat nemohou.

V závěru byla gólu blíže Olomouc, branka ale nepadla a šlo se do prodloužení. V něm fauloval domácí Galvas a hosté hráli přesilovku. V ní měli hosté velký tlak a v samém závěru vypálil zápěstím Orsava a rozhodl – 0:1.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 68. Orsava. Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Hynek, Thuma. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4076. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 0:0.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: D. Král (Hrenák) – Ivan, Melancon, McCoshen, Galvas, Derner, Budík, Kolmann – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Zachar – Birner (C), Bulíř (A), Hawryluk – Vlach, Šír, Kel. Klíma.

HC OLOMOUC: Konrád (Sedláček) – Sirota, Rutar, Ondrušek (C), Řezníček, Škůrek, Rašner, Mareš – Káňa, P. Musil, Orsava – Plášek, Macuh, Navrátil – Kunc, Anděl, Bambula – Kusko, Knotek (A), Klimek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do play off se Tygrům nevyvedl. V prodloužení podlehli Olomouci, rozhodl jediný gól  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.