Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bizár v Liberci. Sudí uznali gól, pak jej odvolali. Zmatek, řekl liberecký Marek Zachar

V zápase s Olomoucí byl vidět. Už ve druhé třetině měl dobrou možnost, Konrád ho ale vychytal. Marek Zachar se pak ocitl u kuriozní situace, kdy se po střetu s olomouckým obráncem dostal s pukem až do brány. Rozhodčí nejprve gól uznali, ale pak jej odvolali. V prodloužení pak rozhodl Orsava.

Ke kuriozní situaci došlo ve 48. minutě. Zachar po kontaktu s bránícím Řezníčkem doklouzal i s kotoučem a Konrádem do branky. Hlavní rozhodčí se šli poradit s kolegou u videa a posléze gól uznali.

Hostující střídačka si ale vyžádala trenérskou výzvu a po opakovaném dlouhém zkoumání branka nakonec nebyla uznána kvůli Zacharově nedovolenému bránění Konrádovi. „Mám smíšené pocity. Když rozhodčí branku uznali, měl jsem velkou radost. Pak gól nakonec odvolali a vzniknul velký zmatek,“ smutnil Marek Zachar po utkání.

Puk podle něj v brance skončil. „Jak to ale bylo posouzené rozhodčími nevím, podíváme se na to ještě na videu. Když jsem objížděl jejich hráče, tak jsem cítil kontakt hokejky na mé brusli a ztratil jsem rovnováhu. Čekal jsem, že tedy bude nařízeno alespoň trestné střílení," podivoval se.

Domácí trenér Filip Pešán po utkání sportovně uznal, že chyba se stane. „Situace s uznaným neuznaným gólem byla samozřejmě důležitá, ale dle mého názoru to nebyl úplně klíčový moment utkání,“ řekl.

Chyba byla podle něj jinde. „Chtěli jsme vycházet z dobré obrany, ale bohužel už jsme neměli moc sil a nebyli kreativní směrem dopředu. Nevytvořili jsme si žádný tlak směrem do branky, což musíme jednoznačně změnit, pokud chceme sérii otočit,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bizár v Liberci. Sudí uznali gól, pak jej odvolali. Zmatek, řekl liberecký Marek Zachar  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.