Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tygři ztratili dvougólové vedení a s Olomoucí opět padli v prodloužení

Liberečtí hokejisté jsou po dvou domácích utkáních těsně před vyřazením. Prohráli totiž i druhé utkání, i když už vedli 2:0. Jenže Olomouc v závěru třetí třetiny srovnala a v prodloužení rozhodl podruhé v řadě Orsava.

Tentokrát mohli jít do vedení domácí už ve druhé minutě. Hawryluk je sám na Konráda a jeho rána orazítkovala tyčku. Pak se hned několikrát vylučovalo a když už se hrálo v plném počtu, udeřil Liberec a dal tak první gól v sérii, když střelu Filippiho dorazil Rychlovský.

Tygři pak měli dlouhou přesilovku 5 na 3, ale velkou příležitost nevyužili, to se povedlo až v polovině zápasu, kdy krásnou kombinaci první formace v přesilovce zakončil Martin Faško-Rudáš.

Jenže dvougólové vedení domácím do konce třetiny nevydrželo, když Olomouc svou dvojnásobnou přesilovku využila, trefil se Navrátil.

Ve třetí třetině měli domácí tři přesilovky, ani jednu ale nevyužili, a tak Olomouc postupně utahovala šrouby. Dvě minuty před koncem hosté odvolali brankáře. A po minutě se jim podařilo vyrovnat. Bambula se ocitl na brankovišti úplně sám a propálil Krále – 2:2. I druhý zápas tak šel do prodloužení.

Už po 51 sekundách ale přišel pro domácí šok. A byl to znovu Orsava, který rozhodl i první utkání v prodloužení. Těsně za modrou napřáhl a střelou švihem překvapil Krále – 2:3.

Bílí Tygři - HC Olomouc 2:3p (1:0, 1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Rychlovský (Filippi, Faško-Rudáš), 32. Faško-Rudáš (Filippi, A. Najman) – 37. Navrátil (Macuh, Káňa), 60. Bambula (Navrátil), 46. Orsava (P. Musil, Sirota). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4786. Střely na branku: 18:37. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: D. Král (Hrenák) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Kolmann, Budík, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Zachar – Birner (C), Bulíř (A), Hawryluk – Vlach, Šír, Kel. Klíma.

HC OLOMOUC: Konrád (41. Sedláček) – Sirota, Rutar, Ondrušek (C), Řezníček, Škůrek, Rašner, Mareš – Káňa, P. Musil, Orsava – Plášek, Macuh, Navrátil – Kunc, Anděl, Bambula – Kusko, Knotek (A), Klimek.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři ztratili dvougólové vedení a s Olomoucí opět padli v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.