Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Musíme hodně přidat, řekl po druhé prohře Liberce v předkole Rychlovský

Liberecký hokejový útočník Jakub Rychlovský sice dokázal jako první hráč Bílých Tygrů překonat v sérii play off extraligy brankáře Branislala Konráda, ani jeho trefa ale nakonec na vítězství Liberce nestačila. S 26 góly nejlepší střelec základní části extraligy poslal v 9. minutě utkání Bílé Tygry do vedení. Na jeho trefu navázal v polovině utkání parťák z útočné formace Martin Faško-Rudáš a zdálo se, že Liberec kráčí za vyrovnáním série. Olomouc se ale nevzdala a díky využité přesilovce a výborně sehrané závěrečné power play si vynutila prodloužení. V něm dokonal velký obrat Hanáků Jakub Orsava.

Olomouc tak získala sérii hrané na tři vítězství druhý bod. V táboře Liberce zavládl po utkání smutek. „Strašně těžko se mi zápas hodnotí. Padesát devět minut to bylo nahoru dolů a šance na obou stranách. Vedli jsme v zápase o dva góly a pak dostaneme minutu před koncem trestuhodně gól z předbrankového prostoru a necháme soupeře vyrovnat. V prodloužení už je to, kdo s koho a takové góly prostě padají. Padl do naší branky a prohráváme 0:2," řekl v rozhovoru s novináři Rychlovský.

Liberec se jakožto favorit série ocitl po dvou domácích porážkách ve velkých problémech a už nesmí zaváhat. Totální panika ale není dle Rychlovského na místě. „Dvakrát jsme doma prohráli, takže samozřejmě nemůžeme být v klidu. Úplný řev v kabině ale také není na místě. Musíme se semknout, ukázat, že máme charakter a zabojovat. Olomouc musí pořád udělat ten poslední nejtěžší krok. My tu sílu máme, jen ji ale musíme ukázat na ledě," řekl odhodlaně rodák z Vrchlabí.

Zápas číslo dva rozhodnul stejně jako první duel v prodloužení Orsava. Jeho nepříliš prudká střela po 49 vteřinách nastavení zaskočila jinak skvěle chytajícího Daniela Krála a přes lapačku mu přepadla až do sítě. Rychlovský mu ale po utkání nic nevyčítal.

„Pro Kinga je to samozřejmě strašně těžké. Ale on je tím posledním hráčem, který by měl mít svěšenou hlavu. Předvádí neskutečné věci a výrazně nás podržel v obou zápasech. Jen díky němu jsme dvakrát hráli prodloužení a bojovali do poslední chvíle o vítězství," zastal se libereckého brankáře reprezentační útočník.

Bílí Tygři zatím nedokázali najít protizbraň na aktivní hru Olomouce, která Severočechy v obou zápasech dokonce výrazně přestřílela. „Soupeř hrál přesně to, co jsme čekali. Zatím jsme ale na něj nedokázali najít recept a nemůžeme se pořádně prosadit. Vůbec si nepomůžeme přesilovkami. Navíc zbytečnými fauly, které nás sráží dolů, dostává soupeře do hry. Musíme prostě a jednoduše přidat, protože je to od nás málo," zlobil se člen první útočné formace Liberce.

Olomoučtí si tak domů odváží dva mečboly a v sobotu mohou ve třetím utkání série slavit postup do čtvrtfinále play off. Dá se předpokládat, že Hanáky požene vyprodaná aréna. Liberec ale udělá vše pro to, aby sérii vrátil zpátky pod Ještěd. „V Olomouci ať je peklo, jaké chce. My musíme být soustředění a upravit naši hru. Je potřeba na ledě nechat všechno a pro vítězství umřít," dodal Rychlovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, předkolo, Liberec, Olomouc, Rychlovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme hodně přidat, řekl po druhé prohře Liberce v předkole Rychlovský  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.