Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tygři vrací sérii do Liberce, v Olomouci vyhráli druhý zápas 5:3

Série předkola mezi Libercem a Olomoucí se vrací do Liberce. Hosté totiž vyhráli i druhý zápas na Hané, tentokrát 5:3 a rozhodne se tak v úterý v Liberci.

Liberec šel velmi rychle do vedení. Už po 65 sekundách hry se z dorážky prosadil Najman. Domácí pak měli několik dobrých možností, prosadili se ale až na začátku desáté minuty. A byl to kuriozní gól, protože puk se od Hrenákovy helmy odrazil do brány.

Liberec odpověděl ve 25. minutě, kdy samostatný únik dobře zakončil Klíma – 1:2. I tentokrát ale domácí odpověděli, když srovnal Rutar. Liberec si ale vedení vzal zpět ještě ve druhé třetině, kdy Birner pohotově doklepl střelu Knota – 2:3.

Na začátku třetí třetiny byl poprvé v sérii rozdíl dvou branek. Bulíř vyjel mezi kruhy a švihem propálil Sedláčka – 2:4.

Jenže Olomouc ve 47. minutě snížila, když střela Škůrka prošla Hrenákovi za záda – 3:4.

Olomouc poté toužila po vyrovnání, vzadu ale měla okénka. V 55. minutě ujel Zachar, Sedláčka ale nadvakrát nepřekonal. Necelé čtyři minuty před koncem pak byl vyloučen Vlach a domácí měli přesilovku. V něm opět ujel Zachar a opět nedal!

Domácí hráli bez brankáře a Liberec v závěru udeřil, trefil se Faško-Rudáš. Série se tak vrací do Liberce, kde se rozhodne.

Jan Tomajko (Olomouc) „Hrozně brzy jsme dnes prohrávali 0:1. V podstatě celý zápas jsme dotahovali, což nás stálo spoustu sil. Na rozdíl od Liberce jsme nedokázali využít žádnou přesilovou hru. Navíc jsme měli tři vyloučení v útočném pásmu. A i přesto, že je třeba ubráníte, to tým stojí hodně sil. To byly momenty, které rozhodly o tom, že Liberec vyhrál dnešní zápas."

Filip Pešán (Liberec) „Byl to další z extrémně vyrovnaných zápasů, oba týmy tomu dávají přesně to, co mají. Bylo hrozně důležité, že jsme dvakrát ubránili oslabení pěti proti třem a naopak jsme si pomohli využitou přesilovou hrou. Inkasované branky nejdou na vrub brankářů, je to i dílem šikovnosti olomouckých hráčů. Olomouc zdobí to, že jdou štěstí naproti. Náš tým se oproti domácím zápasům nastavil na atmosféru play off a začal hrát play off hokej. Jsem moc rád, že nám to přineslo ovoce a odměnu v podobě dvou výher z Olomouce."

HC Olomouc - Bílí Tygři 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Kusko), 28. Rutar (Orsava, Káňa), 47. Škůrek (Rašner, Orsava) – 2. A. Najman (Rychlovský, Melancon), 25. Kel. Klíma (Zachar, Ivan), 36. Birner (Knot, Hawryluk), 42. Bulíř, 60. Faško-Rudáš (Birner). Rozhodčí: Cabák, Stano – Lederer, Blažek

HC Olomouc: Sedláček (Frgál) – Sirota, Rutar, Ondrušek (C), Řezníček, Škůrek, Rašner, Mareš – Káňa, P. Musil, Orsava – Plášek, Nahodil (A), Navrátil – Kunc, Macuh, Bambula – Kusko, Knotek (A), Klimek. Trenér: Jan Tomajko

Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Aubrecht – Vlach, Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Flynn – Birner (C), Bulíř, Hawryluk (A) – Zachar, Šír, Kel. Klíma. Trenér: Filip Pešán

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři vrací sérii do Liberce, v Olomouci vyhráli druhý zápas 5:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.