Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Birner před pátým zápasem: Je to padesát na padesát, rozhodnou detaily

Hokejisté Liberce dokázali v předkole play off extraligy proti Olomouci dvakrát odvrátit možný konec sezony a vynutili si rozhodující pátý zápas, ve kterém budou mít v úterý výhodu domácího prostředí. Podle kapitána Bílých Tygrů Michala Birnera ale čeká lépe postavený tým po základní části velká bitva, do které ani jeden z týmů nepůjde v roli favorita.

„Jestli je teď výhoda na naší straně? Těžko říct. Byli jsme několikrát v situaci, kdy my byli ti, kteří vedli, a soupeř pak dokázal vyrovnat. Z nás to ale pak nějakým způsobem spadlo a dokázali jsme nakonec vyhrát. Podle mě je to tedy v tuto chvíli padesát na padesát, budou rozhodovat strašně malé detaily," řekl Birner na klubovém webu.

Liberec na úvod předkola doma dvakrát prohrál v prodloužení a oba zápasy rozhodl Jakub Orsava. Do Olomouce jeli Bílí Tygři s vědomím, že musí vyhrát, pokud nechtějí na dovolenou. „Dnes jsme byli ve stejné situaci jako v sobotu. Nic se nezměnilo, museli jsme vyhrát. Teď jsme rádi, že jsme si vybojovali pátý rozhodující zápas," uvedl Birner po výhře 5:3.

Bílí Tygři dnes na Hané dvakrát ubránili dvojnásobné oslabení a sami naopak jednu z početních výhod využili. „Kluci, co chodí na oslabení, odvádějí neskutečnou práci. Když člověk sedí na střídačce a vidí, co oni dokáží zblokovat… Celému týmu to dodává strašně moc sil, klobouk dolů před nimi," ocenil osmatřicetiletý útočník spoluhráče. Vedle toho vyzdvihl výkon brankáře Dávida Hrenáka, který si připsal 31 úspěšných zákroků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, play-off, birner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Birner před pátým zápasem: Je to padesát na padesát, rozhodnou detaily  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.