Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecký lídr Filippi byl na svůj tým pyšný. Sparta je odměna, říká

Gólem a asistencí podpořil výhru hokejistů Liberce v rozhodujícím pátém zápase předkola play off extraligy nad Olomoucí 4:1 útočník Tomáš Filippi. Nejproduktivnější hráč základní části zaznamenal v sérii pět kanadských bodů a zejména jeho zásluhou dokázali Bílí Tygři po dvou domácích porážkách v prodloužení sérii zvrátit. Postoupili do čtvrtfinále, kde budou čelit jednomu z největších favoritů na titul pražské Spartě.

„Sami jsme si to udělali hodně těžké. Jet do Olomouce za stavu 0:2 a muset tam vyhrát oba zápasy nebylo snadné. Je to ale takové pořekadlo, že poslední krok bývá nejtěžší. Sami jsme si to dnes vyzkoušeli. Jsem pyšný na tým, že jsme to i v rozhodující moment zvládli a jdeme dále," pochvaloval si v rozhovoru s novináři Filippi.

Klíčový liberecký centr po utkání ocenil kvalitu a sílu Olomouce. „Kdo si před sérií myslel, že to pro nás bude snadný soupeř a postoupíme 3:0 na zápasy, tak se úplně zbláznil. Já jsem všechny tyto spekulace a euforii krotil už před sérií. Olomouc ukázala, jaký má tým. Když se podíváte na její soupisku, tak je to jeden zkušený hráč vedle druhého," řekl reprezentační útočník.

Pro vývoj zápasu byl klíčový začátek. Sám rodák z Rychnova nad Kněžnou navázal v přesilovce na úvodní gól Rychlovského a Bílí Tygři vedli již v 5. minutě o dvě branky. „Jsem rád, že jsme se konečně v zápase dostali do vedení a mohli ho držet. Stoprocentně to pomůže a vždy se hraje trochu lépe, když vedete 2:0 proti tak bojovnému a houževnatému soupeři. Máte v uvozovkách nahráno a každá chyba vás pak nestojí utkání. Sice jsme trochu zbytečným gólem v závěru první třetiny dostali Olomouc trochu zpátky do hry, ale jinak jsme dle mého názoru zápas měli pod kontrolou," řekl Filippi, který v roce 2017 vyhrál s Magnitogorskem ruskou KHL.

Pochválil domácí fanoušky, kterých si na rozhodující duel našlo cestu do haly více než sedm tisíc. Bylo téměř vyprodáno. „Lidí přišlo hodně a bylo to znát. Za mě byla jedna z nejlepších atmosfér v sezoně. Fanoušci nás hodně hnali dopředu a pomohli nám sérii obrátit v náš prospěch," děkoval.

Bílé Tygry čeká ve čtvrtfinálové sérii Sparta. Úvodní zápas je v Praze na programu už v pátek. „Je to pro nás odměna za to, jak jsme odehráli poslední tři zápasy v sérii s Olomoucí. Zasloužili jsme si to a určitě nechceme končit. Sparta má vynikající tým a všichni víme, že mají čtyři excelentní pětky a plus k tomu další kvalitní hráče připravené naskočit. My ale na ledě necháme úplně všechno," dodal Filippi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, play-off, olomouc, sparta, filippi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký lídr Filippi byl na svůj tým pyšný. Sparta je odměna, říká  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.