Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tygři ve vyhrocené bitvě podlehli Spartě i podruhé

Bílí Tygři dnes ani napodruhé nedokázali porazit pražskou Spartu. Šlo se opět do prodloužení, ve kterém se nakonec radovali domácí. Série se stěhuje pod Ještěd za stavu 2:0 pro Spartu.

Po včerejším nevydařeném zápase se Bílí Tygři znovu představili na ledě pražské Sparty. Ta vstoupila do zápasu lépe. Hned ve 4. minutě se prosadil po nejistém zákroku Hrenáka Kryštof Hrabík. Tygři byli ale po zbytek třetiny aktivní a vypracovali si pár dobrých šancí. V největší selhal Hawryluk, který v předbrankovém prostoru netrefil puk čistě. Jelikož na druhé straně Sparťané své šance ve zbytku třetiny také neproměnili, šlo se do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé třetiny vstoupili hosté aktivněji. Ve 23. minutě si vynutili přesilovku po faulu Buchteleho na libereckého Vlacha. Přesilovka se ale tygrům dlouho nedařila a více než 1,5 minuty se nebyli schopni usadit v útočném pásmu. Přesilovku pak ukončila rána Filippiho z pravé strany, kterou do brány dorazil Rychlovský. Stav byl tak vyrovnaný.

Sparťané ve snaze rychle odpovědět tlačili tygry v jejich pásmu a ve 25. minutě byl po faulu na domácího hráče vyloučen liberecký obránce McCoshen. Sparťané Liberec tlačili celé dvě minuty v jejich pásmu, ale ke gólu to nevedlo. Nejvýraznějším momentem 2. třetiny se pak stal faul Flynna na Moravčíka ve 33. minutě, po kterém sparťanský obránce zůstal nehybně ležet na ledě. Následovalo vyloučení Oscara Flynna na 5 minut + do konce utkání. Při odchodu do kabin jej však napadli hráči Sparty. Spoluhráče se vydal bránit Jaroslav Vlach, který si následně vysloužil rovněž 5 minut + do konce utkání. Stejně byl potrestán i liberecký Aubrecht a dva hráči Sparty. Sparťané dlouhou přesilovku 5 minut nevyužili. Liberečtí však přišli o obránce Dernera, který po nastřelení lýtka musel ze zápasu odstoupit.

Třetí třetina začala lépe pro tygry. Jejich úsilí ale ke gólu nevedlo a úspěch tak zaznamenal hráč Sparty Najman, který střelou na vyrážečku překonal Hrenáka. Liberečtí se hrnuli do útoku a vyrovnat se jim podařilo po zajímavé situaci, kdy nahození Bulíře nejprve Kovář chytil, načež následovalo přerušení hry. Ve zlomku vteřiny však kotouč, který Kovářovi vypadl dorazil do prázdné sítě kapitán tygrů Michal Birner. Po zkoumání na videu byla branka tygrům uznána. Do konce základní hrací doby už branka nepadla, a tak se stejně jako v pátek rozhodovalo v prodloužení.

V něm byli tygři aktivnější, avšak v 74. minutě ukončil čekání na konec zápasu kapitán Sparty Michal Řepík, který po samostatné akci střelou k tyči prostřelil brankáře Hrenáka a navýšil tak vedení pražanů na 2:0 na zápasy.

Sparta Praha - Bílí Tygři  3:2pp (1:0, 0:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hrabík (Harper, Kempný), 45. O. Najman (Krejčík, Chlapík) – 25. Rychlovský (Filippi, Melancon), 47. Birner (Bulíř, Melancon). Rozhodčí: Petr Úlehla, Peter Stano – Daniel Hynek, Petr Šimánek. Diváci: 12 241

HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný (A), Mozík, Krejčík, Mikliš, Moravčík, Irving, Němeček – D. Vitouch, Horák, Chlapík – P. Kousal, O. Najman, Řepík (C) – Buchtele, Lajunen, Forman (A) – Hrabík, Konečný, Harper. Trenér: Pavel Gross

Bílí Tygři Liberec:  Hrenák (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík, Aubrecht – Vlach, Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Flynn – Birner (C), Bulíř (A), Hawryluk – Zachar, Šír, Kel. Klíma. Trenér: Filip Pešán

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Liberec, hokej, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři ve vyhrocené bitvě podlehli Spartě i podruhé  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.