Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tygři jsou krok od vyřazení, Spartě podlehli 3:5

Liberečtí hokejisté nestačili na Spartu ani ve třetím utkání čtvrtfinále. I když třikrát vedli, nakonec prohráli 3:5. Ve středu se tak opět v domácím prostředí budou snažit odvrátit konec sezony.

V úvodu byli aktivnější domácí a v osmé minutě šli do vedení, když nahození Birnera sklepl nohou do rány Bulíř – 1:0. Hosté poté převzali iniciativu a v polovině 13. minuty bylo srovnáno. Forman se prosadil v útočném pásmu a překonal Hrenáka – 1:1.

Liberec si ale vzal vedení zpět. Puk se odrazil do ideální pozice Klímovi a ten se trefil přesně mezi nohy Kováře – 2:1.

Ve druhé třetině se čekal nápor Sparty, ale domácí byli nebezpečnější. V gólovce byl Birner, Lajunen pak na druhé straně trefil tyč. V polovině utkání obral Rychlovský o puk na modré jednoho z obránců a jel sám na Kováře, jenže ten ho vychytal. A tak přišel trest, když Krejčík prostřelil Hrenáka – 2:2.

Liberec se opět vrhl do útoku, do konce třetiny už ale branka nepadla. Hned v úvodu té třetí ale šli domácí do vedení, když se bekhendem prosadil Zachar – 3:2.

Jenže Sprarta bleskově vyrovnala, když Mikliš z levého kruhu napřáhl a propálil Hrenáka. Navíc necelých devět minut před koncem šla Sparta do vedení. A byl to hodně podobný gól. Po zaváhání liberecké obrany napřáhl z prakticky stejného místa Vitoucha a Hrenák opět nestihl zareagovat – 3:4.

Liberec v závěru odvolal brankáře, jenže se mu to vůbec nepovedlo a prakticky hned inkasoval popáté. A bylo hotovo.

Bílí Tygři - HC Sparta 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Bulíř (Birner, Hawryluk), 18. Kel. Klíma (Ivan), 41. Zachar (Rychlovský) – 13. Forman (Lajunen, Němeček), 34. Krejčík (Forman), 44. Mikliš (Forman), 52. D. Vitouch, 59. O. Najman (D. Vitouch, Chlapík). Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Ondráček, Zíka. Diváci: 7346

Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Aubrecht, Budík, Galvas – Vlach, Filippi (A), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Zachar – Birner (C), Bulíř (A), Hawryluk – Pérez, Šír, Kel. Klíma. Trenér: Filip Pešán

HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný (A), Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Beaudin – D. Vitouch, Horák, Chlapík – P. Kousal, O. Najman, Řepík (C) – Buchtele, Lajunen, Forman (A) – Hrabík, Konečný, Harper. Trenér: Pavel Gross

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, play-off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Pešek

Kdo umí, ten umí. Kdo neumí je krok od vyřazení.

Středa, 20. března 2024, 08:38Odpovědět

Tygři jsou krok od vyřazení, Spartě podlehli 3:5  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.