Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sparta je v zakončení větší zabiják, přiznal po třetí prohře liberecký Vlach

Hokejisté Liberce jsou podruhé v nadstavbové části extraligy krok od vyřazení. V předkole play off dokázali otočit sérii proti Olomouci ze stavu 0:2 na 3:2, nyní prohrávají ve čtvrtfinále se Spartou 0:3. Útočník Jaroslav Vlach ale věří, že se Bílým Tygrům ještě podaří sérii zdramatizovat.

„Doufám, že si vezmeme zkušenost ze série s Olomoucí. Už jednou jsme se z toho vyhrabali a ukázali jsme obrovskou vnitřní sílu. V této pozici jsme navíc několikrát byli sami a víme, že ten poslední krok bývá skutečně nejtěžší. Musíme se ale soustředit jen na nejbližší utkání a vložit do něj veškeré naše síly, abychom uhráli první bod v sérii a vrátili se do Prahy. Od toho se chceme odrazit," řekl Vlach po utkání, které Liberec prohrál 3:5.

Bílí Tygři měli k prvnímu bodu v sérii dobře nakročeno už v prvním domácím duelu, ve kterém hned třikrát vedli. Pražané ale dokázali vždy rychle odpovědět. V 52. minutě pak navíc překlopil skóre utkání na jejich stranu David Vitouch.

„Je to samozřejmě škoda, když jsme v zápase třikrát vedli. Asi jsme to měli uhrát. Sparta má ale zkušený mančaft a zatím jsou větší zabijáci v šancích. My ty šance máme také, těch vyložených třeba i o maličko více. Nejsme ale tak efektivní a chybí nám právě ten zabijácký instinkt. To je dle mého názoru zatím hlavní rozdíl v celé sérii. Můžeme si říkat, že je to vyrovnané, ale stav je 3:0 na zápasy pro Spartu," pokrčil rameny mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Mezi klíčové pasáže dnešního souboje patřil samostatný nájezd Jakuba Rychlovského za stavu 2:1 pro domácí. Nejlepší střelec základní části ale dobře chytajícího Jakuba Kováře nepřekonal a chvíli na to pak Jakub Krejčík vyrovnal. „Těžko odhadovat teď po zápase, jak by to mohlo být a jak by se zápas dále vyvíjel. Pořád zbývalo hodně času. Bohužel to dopadlo takhle," postesknul si rodák z Paběnic u Čáslavi.

I přesto se Severočeši do vedení na začátku třetí části po gólu Marka Zachara dostali. Pražané ale dokázali třemi góly zápas otočit. „Nakonec jsme se do vedení na začátku třetí třetiny dostali, ale nedokázali jsme ho opět udržet. Závěr utkání pak Sparta odehrála zkušeně a chytře. Odstoupili si do středního pásma a udělali tam takovou past. Puky nám hned otáčeli zpátky k nám a my se tak nemohli dostat do soustavnějšího tlaku," uvedl Vlach.

Jedenatřicetiletý útočník v pondělí prodloužil s Bílými Tygry smlouvu o další dva roky. „Vážím si toho hodně. Jsem moc rád, že mohu pokračovat v tomto úžasném klubu. Začínal jsem tu jako mladý kluk a už tu nějaký pátek jsem. Pamatuji si hodně věcí a prošel jsem si určitým procesem. Snažím se ale být stále platný pro tým a plnit jakoukoliv roli, kterou mi trenér dá. Mou úlohou je hlavně dohrávat souboje, motat se kolem branky a nic moc nevymýšlet," dodal Vlach.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta je v zakončení větší zabiják, přiznal po třetí prohře liberecký Vlach  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.